Michalovčan Bednár absolvoval skúšku v Atalante Bergamo

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:50 • 2 min
Michalovčan Bednár absolvoval skúšku v Atalante Bergamo

MICHALOVCE - Slovenský futbalový reprezentant do 16 rokov Martin Bednár z MFK Zemplín Michalovce absolvoval skúšku v talianskom klube Atalanta Bergamo.

slovakia

left justify in out

Akadémia Atalanty patrí medzi najlepšie v Európe, Bednár počas štyroch dní absolvoval dva tréningy a jeden zápas proti o rok starším súperom z tamojšieho regiónu, v ktorom skóroval. "Som rád, že si ma Atalanta vyhliadla a pozvala na skúšku. Akadémia sa mi veľmi páčila. Tréningové centrum je moderné, okrem trávnatých ihrísk je tam hneď niekoľko umelých plôch. Skoro každé jedno ihrisko malo aj vlastnú tribúnu. Tréningy boli zamerané skôr na techniku a prácu s loptou, všetko vo vysokej rýchlosti. Chlapci ma prijali dobre a skúšku hodnotím pozitívne,“ povedal podľa webu profutbal.sk o svojom krátkom pobyte v Taliansku Martin Bednár.

 

Skauti Atalanty si defenzívneho stredopoliara z Michaloviec vyhliadli počas jesenného prípravného zápasu Slovenska s Českom. V Bergame chceli spoznať, ako Bednár zapadne do tréningového procesu a kolektívu. "To sa mu podarilo a my by sme, samozrejme, boli radi, ak by sa Martin mohol futbalovo vzdelávať v takomto kvalitnom prostredí. Chceli by sme sa poďakovať aj Michalovciam za to, že mu umožnili skúšku. Aj tento záujem klubu z talianskej Série A svedčí o tom, že v Michalovciach pracujú s mládežou kvalitne. O ďalších krokoch sa rozhodne v najbližších týždňoch,“ povedal pre profutbal.sk Roman Vojtek z agentúry Stars and Friends, ktorá Martina Bednára zastupuje. 

 

Bednár bol v minulosti už na skúšobných pobytoch v FC Liverpool a Valencii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies