Michalík chce s DAC vyššie v tabuľke, zabojuje o ME

NETKY.SK • 11 Január 2016, 16:34 • 2 min
Michalík chce s DAC vyššie v tabuľke, zabojuje o ME

DUNAJSKÁ STREDA - Slovenský obranca Ľubomír Michalík patrí medzi oporné stĺpy futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý figuruje po jesenných devätnástich kolách na 5. mieste v najvyššej súťaži.

slovakia

left justify in out

Skúsený 32-ročný takmer dvojmetrový stopér (nar. 13. augusta 1983) stihol absolvovať dosť počas 33-dňového voľna pred začiatkom prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016: hneď po skončení jesene bol v Anglicku na zápase Ligy majstrov FC Chelsea - FC Porto, s rodinou si užil dovolenku v Dubaji, vianočné sviatky strávil v Čadci, silvestroval v Dunajskej Strede a úvodné dni kalendárneho roka 2016 "vybehol" do Tatier. V súčasnosti sa však už koncentruje na zimnú prípravu, ktorá sa na Žitnom ostrove začala v piatok 8. januára. "Želám si, aby tento rok bol lepší ako minulý. Sme na piatom mieste v lige, ale ja dúfam, že skončíme ešte vyššie. Keby sme sa uspokojili s aktuálnou pozíciou, nebolo by to dobré," citovala oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová Ľ. Michalíka, ktorý má aj individuálne predstavy: "Prvoradé je zdravie. Na ihrisku chcem určite menej inkasovaných gólov a viac strelených."
Ostrieľaný futbalový harcovník pôsobil v doterajšej seniorskej futbalovej kariére v Senci, anglických kluboch Bolton Wanderers, Leeds United, Carlisle United, Portsmouth, bol aj v kazašskom Kajrate Almaty. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil rodák z Čadce Michalík dosiaľ osemkrát a strelil dva góly. Hoci momentálne nie je v jej užšom kádri, nevzdáva sa účasti na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku, kde sa A-tím SR predstaví premiérovo v ére samostatnosti. "Nemám ružové okuliare. V kútiku duše však verím a nevzdávam sa. Pokiaľ budem mať aspoň minimálnu šancu vrátiť sa do mužstva, pobijem sa o ňu," dodal Ľubomír Michalík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona