Michal Viewegh: Už dokážem šoférovať a pomaly píšem

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 11:35 • 2 min
Michal Viewegh: Už dokážem šoférovať a pomaly píšem

BRATISLAVA - Zdravotný stav českého spisovateľa Michala Viewegha, ktorého v decembri 2012 hospitalizovali s prasknutou aortou, sa podľa jeho slov postupne zlepšuje.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre portál iDNES.cz autor uviedol, že už napríklad dokáže šoférovať auto, čo si ešte pred rokom nevedel predstaviť. "Hádam je to o niečo lepšie. Niektoré problémy ale stále pretrvávajú," priznal Viewegh.

 

Okrem toho známy spisovateľ začína opäť tvoriť. Tento rok vydá knihu Don Juan po infarktu a plánuje aj ďalšiu. "Aj kvôli sebe by som chcel napísať ďalší bestseller, ale je to zatiaľ v plienkach. Začínam veľmi pomaly a nesmelo. Podľa numerologičky by mal do mesiaca prísť nejaký reštart, tak dúfam, že mi to potom pôjde lepšie," priblížil 52-ročný prozaik. 

 

Michal Viewegh je najpredávanejší český románopisec. Na svojom konte má diela ako Mráz přichází z Hradu (2012), Mafie v Praze (2011) či Biomanželka (2010). Viaceré jeho knihy sa stali predlohami k filmom ako napríklad Báječná léta pod psa (1997), Výchova dívek v Čechách (1997), Román pro ženy (2004), Účastníci zájazdu (2006), Prípad nevernej Kláry (2009) a Román pro muže (2010). Minulý rok vydal knižku Můj život po životě, v ktorej denníkovou formou opísal, ako bojoval so zdravotnými komplikáciami a aké bolo ťažké prijať novú životnú situáciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona