Michal Štencl sa stal členom európskeho programu pre mladých

NETKY.SK • 28 Október 2016, 18:11 • 2 min
Michal Štencl sa stal členom európskeho programu pre mladých

BRATISLAVA - Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Sygic Michal Štencl sa zaradil medzi úspešných kandidátov paneurópskeho programu European Young Leaders Programme 2017, ktorý združuje 40 mladých talentovaných profesionálov z Európy do 40 rokov.

slovakia

left justify in out

Do programu ho nominoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový odbor rezortu zahraničia. Program organizuje v Bruseli sídliaci nezávislý think-tank Friends of Europe pod záštitou predsedu Európskej komisie Jeana Clauda Junckera a Správnej rady think-tanku. Jej členmi sú významní európski politici, ministri a bývalí vysokí funkcionári EÚ.

 

"Program pre mladých lídrov je jedinečnou iniciatívou, ktorej cieľom je rozvíjať európsky konštruktívny dialóg s cieľom vzájomne zdieľať skúsenosti a prispieť k budúcemu formovaniu európskeho kontinentu," uvádza sa v tlačovej správe. Členovia programu sú úspešní profesionáli v rôznych sektoroch od politiky, biznisu, médií, kultúry, ale aj ľudia z akademickej sféry.


Štencl založil spoločnosť Sygic, keď mal 25 rokov a jeho nápad zožal celosvetový úspech. Podarilo sa mu vytvoriť navigáciu, ktorou sa dnes orientuje na cestách takmer 150 miliónov ľudí. V liste adresovanom úspešnému mladému podnikateľovi Lajčák zdôraznil, že jeho úspech v európskej konkurencii potvrdzuje, že Slováci sú šikovní a vynachádzaví ľudia, ktorí ponúkajú svetu dobré nápady.

 

"V kreativite a tvorivosti našich ľudí tkvie náš potenciál. Slovensko považujeme za krajinu inovácií, schopnú adaptácie a so zaujímavými a šikovnými ľuďmi, ktorí vedia zabojovať a nezľaknú sa výziev,“ uviedol Lajčák. Slovensko je podľa neho krajinou Dobrých nápadov, Štenclove projekty sú toho dôkazom.


Komplexnú značku Slovenska vyjadrenú sloganom Dobrý nápad Slovensko / Good Idea Slovakia verejne predstavil Lajčák v apríli tohto roka. Ide o informačnú a obrazovú skratku, ktorá jednoduchým a zapamätateľným spôsobom predstavuje charakteristiky Slovenska - rôznorodosť, vynachádzavosť, vitalitu a autentickosť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies