Michal Šipoš: Sulík zabúda, že ministerstvo financií patrí do kompetencie OĽaNO

NETKY.SK • 9 August 2022, 16:47 • 2 min
Michal Šipoš: Sulík zabúda, že ministerstvo financií patrí do kompetencie OĽaNO

BRATISLAVA - Richard Sulík včera pre médiá uviedol, že na poste ministra financií si vie predstaviť Marcela Klimeka.

slovakia

left justify in out

Odpoveď z hnutia OĽaNO na seba nenechala dlho čakať. Šipoš kritizuje aj predloženie ústavného zákona o dôchodkoch, ktoré avizuje SaS. V súvislosti s koaličnou krízou a jej riešením Šipoš poznamenal, že v najbližšej dobe budú informovať o ďalšom postoji hnutia OĽaNO.
 

Zo sveta: Očakáva sa, že po razii v dome Donalda Trumpa dôjde k vydaniu zatykača. Ako to vidí exprezident?

 

obrazok

 

„Je veľmi nešťastné, aby predstaviteľ inej strany kádroval v inej strane a dával personálne nominácie, niekoho vyhadzoval a niekoho nominoval. Toto patrí vyslovene do kompetencie strany," povedal pre TASR Šipoš. „Ak má Sulík problém s ministerstvom hospodárstva, môže podľa neho odísť a dať iného ministra. Ak má problém v rezorte školstva, taktiež môže dať nového ministra a to isté platí pre ministerstvo zahraničných vecí. Ale starať sa do personálnych nominácií iných strán je úplne cez čiaru," uviedol šéf klubu OĽaNO.

 

obrazok


Šéf klubu OĽaNO hovorí o nezodpovednom prístupe aj pri návrhu dôchodkovej legislatívy, keď podľa neho SaS "lusknutím prsta" hovorí inému partnerovi, ako má robiť zásadnú reformu dôchodkov.

 

 Mne to príde ako predvolebná kampaň SaS," povedal Šipoš. Dôchodkovú reformu označil za vážnu a dôležitú tému, ktorá sa neoznamuje na tlačovej konferencii a nemôže sa zľahčovať. Podčiarkol potrebu odbornej diskusie a pripomenul, že minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) sa téme dlhodobo venuje.

 

Viac: Milan Krajniak o tom, v čom SaS dnes klamala o jeho ministerstve. Zverejnil aj dôkazy


Sulík naposledy včera opäť vyhlásil, že SaS trvá na požiadavke na odchod lídra OĽaNO a ministra financií Igora Matoviča z vlády. Je presvedčený, že napríklad Klimek by mohol hneď prevziať vedenie ministerstva. Je veľmi zdatný a má aj vlastnú hlavu," dodal s tým, že aj fungovanie rezortu by tak bolo lepšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona