Michala Šimečku zvolili za jedného z podpredsedov Európskeho parlamentu

NETKY.SK • 18 Január 2022, 20:21 • 2 min
Michala Šimečku zvolili za jedného z podpredsedov Európskeho parlamentu

ŠTRASBURG/BRATISLAVA – Slovenský europoslanec Michal Šimečka (PS) bol v utorok zvolený za jedného zo 14 podpredsedov Európskeho parlamentu (EP). Za kandidáta ho navrhla liberálna skupina Obnovme Európu.

slovakia

left justify in out

Šimečka získal 494 hlasov a stal sa historicky prvým Slovákom vo funkcii podpredsedu EP. „Veľmi si vážim dôveru poslankýň a poslancov z celej Európy, ktorí ma dnes zvolili,“ povedal po svojom zvolení. „Špeciálne ma teší, že je to úspech pre Slovensko. Prvýkrát sme získali takúto vysokú funkciu v EP a mňa teší, že hlas Slovenska v európskej politike bude aj vďaka mojej práci opäť o niečo silnejší,“ uviedol.

 

img

 

Šimečka zároveň zdôraznil, že bude naďalej aktívny a prítomný v domácej politike na Slovensku. Európsky parlament v utorok za svoju novú predsedníčku zvolil maltskú europoslankyňu Robertu Metsolovú. Hlasovalo za ňu 458 zo 705 poslancov. Po voľbe nového predsedu tejto inštitúcie europoslanci volia 14 podpredsedov EP a piatich kvestorov.

 

Možno vás zaujme: Poslanci nebudú v utorok rokovať o dohode s USA, odmietli program schôdze



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies