AKTUALIZÁCIA: Michala Luciaka odvolali z postu štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti SR

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 14:09 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Michala Luciaka odvolali z postu štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti SR

BRATISLAVA - Vláda SR dnes odvolala Michala Luciaka (Za ľudí) z postu štátneho tajomníka na ministerstve spravodlivosti. Vyhovela tak návrhu šéfky rezortu Márii Kolíkovej.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (21.7. o 14:42)

Ministerka Mária Kolíková by bola rada, keby táto debata prebiehala v orgánoch strany a nikto nikoho nevyzýval na odchod zo strany. Potvrdila, že odvolanie Luciaka z funkcie malo za cieľ posilniť jej legitimitu v NR SR.

 

Zároveň navrhuje, aby bola Lucia Žitňanská kandidátkou na funkciu podpredsedníčky parlamentu.

 

img

 

"Bola by som rada, ak by tento návrh prijala aj pani Remišová a zhodla sa ňom tiež koalícia," doplnila ministerka spravodlivosti s tým, že so Žitňanskou sa ešte na túto tému nerozprávala.

 

Pôvodný článok

Mária Kolíková ešte minulý týždeň pripustila, že Michal Luciak by sa mohol vrátiť do Národnej rady SR ako poslanec. Podľa medializovaných informácií je vnímaný ako člen Kolíkovej "krídla" v strane Za ľudí a kritik šéfky strany Veroniky Remišovej.

 

img


Tá v reakcii na to počas dnešného rokovania vlády povedala, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) dehonestuje dôležité štátne funkcie. 

 

Súvisiaci článok: Podľa Igora Matoviča by sa nezhody v strane Za ľudí už mohli skončiť


"Hádam sa nespokojná časť strany nezníži k tomu, aby sa 'zbavili' aj Jany Žitňanskej z postu predsedníčky poslaneckého klubu Za ľudí. Takéto praktiky považujem za neakceptovateľné, zbytočné, neférové a občanom Slovenska neprinesú vôbec nič," uviedla líderka Za ľudí.

 

 

Skupinu Márie Kolíkovej preto vyzvala, aby prestali škodiť strane Za ľudí alebo sa radšej so stranou rozlúčili. "Týmito straníckymi intrigami totiž destabilizujú stranu a v konečnom dôsledku aj vládnu koalíciu," dodala s tým, že o vzniknutej situácii bude rokovať aj Predsedníctvo Za ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies