Michal Kováč bol naozajstný Európan, píše Juncker

NETKY.SK • 6 Október 2016, 14:16 • 2 min
Michal Kováč bol naozajstný Európan, píše Juncker

BRATISLAVA - Michala Kováča si budeme všetci pamätať pre kvality, ktoré priniesol do verejného života: morálnu integritu, občiansku zanietenosť a politickú angažovanosť, napísal v sústrastnom telegrame predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

slovakia

left justify in out

Kováča v telegrame označil za "naozajstného Európana, ktorý pochopil, že budúcnosť jeho krajiny ako slobodného a demokratického štátu spočíva v Európe". Viedol krajinu v ťažkých časoch a jeho odvážna obrana demokracie a právneho štátu pomohla prinavrátiť Slovensko na európsku cestu. Najlepší spôsob, ako vzdať poctu Michalovi Kováčovi, je zostať verný jeho odkazu a pokračovať v jeho práci, píše Juncker, ktorý informáciu o Kováčom úmrtí prijal s veľkým zármutkom.


Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra o 19:50 v Nemocnici sv. Michala. Do tejto nemocnice ho previezli už v piatok 30. septembra na kardiologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Dôvodom boli kardiovaskulárne problémy. Bývalý prezident bojoval s podlomeným zdravím už niekoľko rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies