Michal Hudec ukončil kariéru, pri hokeji by však rád zostal

NETKY.SK • 27 September 2017, 08:19 • 2 min
Michal Hudec ukončil kariéru, pri hokeji by však rád zostal

Bratislava - Slovenský hokejový útočník Michal Hudec sa rozlúčil s aktívnou kariérou. Štvornásobný majster Slovenska a účastník majstrovstiev sveta 2006 strávil medzi mantinelmi takmer dvadsať sezón, počas ktorých získal deväť cenných kovov. V zbierke úspechov má aj bronz z MS do 20 rokov vo Winnipegu 1999.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli najmä zdravotné dôvody. V posledných dvoch sezónach som absolvoval dve operácie slabín a cítil som, že už nie som úplne v poriadku. Za celú kariéru som sa podrobil siedmim operáciám, či už ramien, alebo slabín a telo povedalo jednoducho dosť," povedal Hudec, ktorý o necelý mesiac oslávi 38. narodeniny.

 

Rozhodnutie zavesiť korčule na klinec nebolo podľa neho jednoduché. "Zvažoval som ešte pokračovanie kariéry, ale myslím si, že toto je napokon najlepšie riešenie. Vyznával som fyzický a rýchly hokej, nebol som kanonier, alebo výnimočný technik. Zdravie mi už nedovolilo prezentovať svoj štýl hry. Nerád sa lúčim, ale myslím si, že mám za sebou veľmi dobrú kariéru, za ktorú vďačím aj svojej rodine. Už nemá význam to siliť a niekde sa motať," dodal syn známeho futbalového trénera Ladislava Hudeca.

 

Michal Hudec naposledy pôsobil v tipsportligovom klube HC Nové Zámky, kde nosil na drese kapitánske céčko, ale najkrajšie časy na slovenských zimných štadiónoch zažil v materskom Slovane a v Banskej Bystrici, kde bol tri a pol sezóny kapitán tímu. V českej extralige si urobil dobré meno v Českých Budějoviciach. Okrem toho hral v americkej juniorskej lige USHL za Waterloo Blackhawks, obliekol si aj dres HK Trnava a jednu sezónu strávil v moravskom Vsetíne.

 

"Najkrajšie spomienky mám pochopiteľne na Slovan, Banskú Bystricu a České Budějovice. V každom z týchto klubov som odohral päť sezón, stretol som sa s mnohými výbornými hokejistami a spoznal som tam skvelých ľudí. Nehral som vo veľa kluboch, pretože som rád zostával dlhšie na jednom mieste, čo sa mi s výnimkou krátkych pôsobení vo Vsetíne a Nových Zámkoch aj podarilo," pokračoval bývalý rýchly krídelník.

 

So Slovanom získal Hudec štyri majstrovské tituly a jeden bronz, v drese Banskej Bystrice pridal striebro a dva bronzy. V českej extralige vybojoval bronz s Českými Budějovicami a na juhu Čiech si zahral aj Ligu majstrov. "Najkrajšie sú pochopiteľne spomienky na všetky štyri tituly so Slovanom, každý z nich mal svoje čaro. S odstupom času si človek uvedomí, čo dokázal. Škoda, že sa mi nepodarilo vybojovať titul aj s Banskou Bystricou. Veľmi si vážim aj bronz z majstrovstiev sveta do 20 rokov a českej extraligy."

 

Odchovanec HC Slovan Bratislava odohral v slovenskej extralige 470 zápasov, v ktorých nazbieral 295 bodov (118+177). V Slovane hral v rokoch 1997-2003, 2004-2005 a 2011-2012. V sezónach 2010-2011 a 2012-2016 pôsobil v HC Banská Bystrica, odkiaľ putoval do Nových Zámkov a pomohol tímu k historickému postupu do najvyššej súťaže. V českej extralige odohral 294 duelov s bilanciou 66 gólov a 144 bodov. V USHL nastúpil za Waterloo na 54 zápasov, v ktorých získal 47 bodov (22+25). V slovenskej reprezentácii odohral 40 zápasov a dal v nich 9 gólov. V roku 2006 bol na svetovom šampionáte v Lotyšsku, kde skóroval proti Ukrajine.

 

Aj po skončení kariéry by rád zostal pri hokeji. "Prechod do bežného života po takom dlhom čase strávenom v profesionálnom kolotoči nie je jednoduchý. Hokej mám rád a chcel by som pri ňom zostať. Rysovali sa mi nejaké ponuky, niektoré nevyšli, niektoré som zatiaľ odmietol. Jednou z alternatív je trénerstvo, ale nechávam si otvorené možnosti aj pre iné pozície v hokejovom prostredí. Verím, že urobím správne rozhodnutie a vydám sa dobrým smerom," uzavrel Michal Hudec.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona