Michal Hrůza vystúpi na študentských majálesoch

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:56 • 2 min
Michal Hrůza vystúpi na študentských majálesoch

PRAHA - Český spevák Michal Hrůza, ktorého v júli v Ostrave napadli dvaja mladíci a následne sa niekoľko mesiacov liečil zo zranení, na budúci rok vystúpi na viacerých študentských majálesoch.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky sa naňho môžu tešiť 1. mája v Prahe, 7. mája v Brne a 24. mája v Hradci Králové. Pôjde pritom o spevákove prvé koncerty od Festivalu v ulicích, ktorý predchádzal spomínanému incidentu.

O tom, že sa 43-ročný rodák z Turnova pripravuje na návrat na pódiá, informovali jeho kolegovia z Kapely Hrůzy už pred mesiacom, keď na sociálnu sieť Facebook napísali, že skúšajú v plnej zostave. „Už nejaký čas s kapelou usilovne skúšame a zo seba i z najbližšieho okolia cítime, že to funguje. Snáď mi pamäť bude na majálesoch slúžiť, a ak nie, tak mi pomôže publikum,“ povedal o plánovaných vystúpeniach Hrůza, ktorý bol v lekárskej starostlivosti od 17. júla, kedy pri spomínanom incidente utrpel vážne poranenia mozgu. Tie si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a jeho stav sa začal pomaly zlepšovať. Muzikanta následne previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe. Od septembra je v domácej starostlivosti. Mladíkov, ktorí ho napadli, polícia obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. 

 

„Keď som v lete vyrážal na schôdzku s Michalom ohľadom jeho účasti na Majálese 2015, mali sme rande na festivale Colours of Ostrava a tam ma privítala tá desivá správa. Nakoniec som o to radšej, že sa vystúpenie skutočne podarí,“ vyjadril sa dramaturg majálesov Michal Šamánek, ktorý prezradil, že na podujatiach vystúpia aj Chinaski, Tomáš Klus, Mandrage, Vypsaná fixa, Wohnout, Iné Kafe, Sto Zvířat či Xindl X a v Prahe a Brne aj Kontrafakt a Marpo. „Po Novom roku budú pribúdať ďalšie mená,“ doplnil Šamánek. 

 

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal albumy Ready Kirken (1996) a Vlny (2001), z ktorého pochádza aj singel Zejtra mám. Ďalej tiež vyšli nahrávky Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009), Noc (2012) a Den (2014). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá. Je aj autorom skladby Zakázané uvolnění (2014) pre rovnomenný film režiséra Jana Hřebejka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies