Michal Hrůza si nepamätá, ako ho vlani napadli dvaja mladíci

NETKY.SK • 26 Február 2015, 13:51 • 2 min
Michal Hrůza si nepamätá, ako ho vlani napadli dvaja mladíci

BRATISLAVA - Český spevák Michal Hrůza, ktorého vlani v júli v Ostrave brutálne napadli dvaja mladíci, si samotný incident nepamätá. Ako uviedol v rozhovore pre magazín Reflex, ako posledný si pred útokom pamätá popoludňajší koncert. Bezprostredne po prebudení z umelého spánku, v ktorom strávil dvanásť dní, si nepamätal ani to, že sa mu v apríli narodila druhá dcéra.

slovakia

left justify in out

"Znovu som objavil, že sa mi to dievčatko narodilo. Bol som nepopísaný papier. Ako malé dieťa. Fakt, že mám z minulého leta takmer dvojmesačný výpadok pamäte, mi komplikuje akúkoľvek spätnú analýzu. Každopádne cítim, že tá nešťastná udalosť priniesla aj klady - rozhodne som sa zmenil v tom zmysle, že sa rozšírilo moje emočné vnímanie okolia. Omnoho intenzívnejšie než predtým rozoznávam, ako sa cítia ostatní - je to taký frontálny útok empatie na moju osobu. Za normálnych okolností máme tendenciu vidieť iba svoje problémy a trochu ich zveličovať. A mne teraz príde až neuveriteľné, keď vidím, koľko ľudí sa úspešne bije so životom, aj keď im osud dáva čo preto," uviedol 43-ročný rodák z Trutnova.

 

Hrůza pri spomínanom incidente utrpel vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po prebudení z umelého spánku sa jeho stav začal pomaly zlepšovať a následne ho previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe. Od septembra je v domácej starostlivosti, no podľa lekárov bude trvať ešte rok, než sa úplne uzdraví. Spevák má stále problémy s krátkodobou pamäťou, a preto chodí trikrát týždenne trénovať mozog a tiež na muzikoterapiu. Akordy svojich piesní si pamätá, no zabudol texty, ktoré sa teraz musí znovu učiť, aby mohol 19. marca odohrať svoj prvý koncert od útoku. Dva dni predtým sa začne súdny proces s útočníkmi, na ktorom sa však hudobník práve pre stratu pamäte nezúčastní.

 

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal albumy Ready Kirken (1996), Vlny (2001), Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009), Noc (2012) a Den (2014). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá. Je aj autorom skladby Zakázané uvolnění (2014) pre rovnomenný film režiséra Jana Hřebejka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies