Michal Hrůza sa kochá krásou vôkol seba

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 07:21 • 2 min
Michal Hrůza sa kochá krásou vôkol seba

BRATISLAVA - Český hudobník Michal Hrůza si čím ďalej, tým viac uvedomuje krásu, ktorá ho v živote obklopuje.

slovakia

left justify in out

„Veci vôkol seba často berieme ako samozrejmosť, no niekedy si treba uvedomiť, že práve tie, ktoré si tak nevážime a nevieme si na ne vyhradiť dostatok času, si musíme začať skutočne vážiť, pretože jednoducho majú svoju hodnotu. Sú to často úplne obyčajné veci a ja mám radosť, že si to uvedomujem,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA.


Tento svoj momentálny pocit by podľa vlastných slov rád pretavil i do nového albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta ešte tento rok. „Fascinuje ma obyčajnosť vecí, ktoré často míňame bez toho, aby sme sa nad nimi zamysleli. Je celkom možné, že časť pesničiek, ktoré teraz začínam skladať, bude o tom, aby sme sa zastavili a zamysleli nad tou krásou v živote,“ podotkol Hrůza, ktorý si tento rok s Kapelou Hrůzy pripomína desaťročnicu spoločného pôsobenia a tiež dvadsať rokov na hudobnej scéne osve. Na jubileá si však sympatický rodák z Turnova nepotrpí. „Myslím, že pri tých guľatých jubileách by sa mal človek trošku zastaviť a popremýšľať, čo a ako... Sám celkom neviem, ako to oslávim, no chcel by som, aby to moji fanúšikovia precítili so mnou prostredníctvom hudby. Chcem sa s ľuďmi podeliť so svojimi duševnými stavmi, nebojím sa ich zdieľať, takže dúfam, že nájdem u poslucháčov pochopenie a blízkosť,“ dodal hudobník, ktorý popri práci v štúdiu v polovici apríla vyráža na ďalšie koncerty po divadlách. „Na jar budeme pokračovať v divadelnom turné, s ktorým sme začali na jeseň. Pôvodne sme si mysleli, že urobíme len pár koncertov, no nakoniec o to bol taký záujem, že o mesiac a pol pridávame ďalšie. Sme radi, že sa nám to podarilo, máme z toho krásny pocit. Tie koncerty trvajú aj dve a pol hodiny a ozvláštnili sme ich tým, že s nami chodia aj niekoľkí kamaráti herci, ktorí sa podieľali buď na našich klipoch alebo na pesničkách a ktorí počas koncertu diskutujú s divákmi. Je to také milé a interaktívne, často vzniknú celkom nečakané situácie, ľudia sa nás všeličo pýtajú, je to veľmi fajn,“ priblížil Hrůza, ktorého budú môcť fanúšikovia a fanúšičky v rámci divadelného turné vidieť spolu na trinástich koncertoch v Českej republike.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies