Michal Horáček oficiálne oznámil svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 3 November 2016, 13:02 • 2 min
Michal Horáček oficiálne oznámil svoju prezidentskú kandidatúru

PRAHA - Textár, spisovateľ, podnikateľ a zakladateľ stávkovej kancelárie Fortuna Michal Horáček dnes oficiálne oznámil, že sa v roku 2018 bude uchádzať o funkciu prezidenta ČR. Svoje rozhodnutie ohlásil v starej čistiarni odpadových vôd v pražskej štvrti Dejvice, informoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Predstupujem pred vás, aby som oznámil svoju kandidatúru na prezidenta republiky. Môjmu rozhodnutiu predchádzali cesty za ľuďmi po celej republike, aby som si vypočul, aký by mal byť ich prezident," povedal Horáček na začiatku tlačovej konferencie.

 

Zdôraznil, že celú svoju kampaň si zaplatí aj bude organizovať sám so svojou manželkou. Nebude preňho pracovať žiadny hovorca ani reklamná agentúra. Uvíta len podporu verejnosti pri zbieraní 50.000 podpisov, ktoré potrebuje k svojej kandidatúre.

 

Horáček podľa vlastných slov verí, že funkciu prezidenta ČR je možné "vykonávať slušnejšie, kompetentnejšie a s väčšou ústretovosťou než doposiaľ". Jeho prezidentskej kampani by malo dominovať deväť tém, a to zahraničné vzťahy ČR, migrácia, technológia, vzdelávanie, rovnosť mužov a žien, podnikanie a dopravná infraštruktúra. Za kľúčové označil väzby Českej republiky s NATO a EÚ.

 

Počas tlačovej konferencie niekoľkokrát zopakoval, že nekandiduje proti niekomu, ale za niečo. Neželá si žiadnu "vojnu Čechov proti Čechom", ale rozvíjanie pozitívnych hodnôt.

 

Horáček je zatiaľ prvý, kto už oznámil, že bude kandidovať na prezidenta. Súčasný prezident Miloš Zeman oznámi, či skúsi obhájiť svoj mandát, až v marci 2017. Približne v rovnakom čase začnú o svojom kandidátovi uvažovať aj vládnuci sociálni demokrati.

 

Medzi prípadných ďalších kandidátov patria predseda Českej akadémie vied Jiří Drahoš, europoslanec Jiří Pospíšil (nestraník za TOP 09) alebo ekonóm Jan Švejnar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona