Michal Horáček bude v roku 2018 kandidovať na českého prezidenta

NETKY.SK • 20 Október 2016, 13:22 • 2 min
Michal Horáček bude v roku 2018 kandidovať na českého prezidenta

PRAHA - Textár, spisovateľ, podnikateľ a zakladateľ stávkovej kancelárie Fortuna Michal Horáček sa rozhodol, že v roku 2018 sa bude uchádzať o funkciu prezidenta ČR. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Na to, aby mohol Horáček kandidovať bude potrebovať 50.000 podpisov občanov. S ich zhromažďovaním však vraj ešte počká, aby medzitým nedošlo k zmene zákona o voľbe prezidenta. Už teraz sa však Horáček chce stretávať so svojimi priaznivcami a hľadať dobrovoľníkov, ktorí by mu s kampaňou pomohli. Vo štvrtok usporiada takéto stretnutie v Brne.

 

Spustenie Horáčkovej kampane vraj brzdia poslanci. Textár totiž vraj nevie, či budú platiť rovnaké pravidlá zberu podpisov ako v prvej priamej voľbe českého prezidenta v roku 2013. Príslušný návrh zákona totiž čaká na prerokovanie v Poslaneckej snemovni.

 

Horáček je zatiaľ prvý, kto už oznámil, že bude kandidovať na prezidenta. Súčasný prezident Miloš Zeman oznámi, či skúsi obhájiť svoj mandát, až v marci 2017. Približne v rovnakom čase začne o svojom kandidátovi uvažovať aj vládnuca ČSSD. Medzi prípadných ďalších kandidátov patrí predseda Českej akadémie vied Jiří Drahoš, europoslanec Jiří Pospíšil (nestraník za TOP 09) alebo ekonóm Jan Švejnar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona