Michal Ďuriš sa už teší na nového trénera Plzne

NETKY.SK • 2 Január 2014, 14:16 • 2 min
Michal Ďuriš sa už teší na nového trénera Plzne

PLZEŇ - Štyridsaťšesťročný D. Uhrin ml. prevzal mužstvo v polovici decembra po Pavlovi Vrbovi, ktorý si sadol na lavičku českej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Jeden zo slovenských futbalistov pôsobiacich v tíme úradujúceho českého šampióna Viktorie Plzeň Michal Ďuriš sa už teší na nového trénera Dušana Uhrina ml. Štyridsaťšesťročný kouč prevzal mužstvo v polovici decembra po Pavlovi Vrbovi, ktorý si sadol na lavičku českej reprezentácie. "Osobne nového trénera nepoznám, ale je mladý, perspektívny a počul som, že by nemal byť s ním žiadny problém. Teším sa na spoluprácu s ním. Marián Čišovský ho mal v rumunskom Temešvári a bol pod ním kapitán mužstva. Uhrin mladší je vlastne takým futbalovým otcom pre nášho stopéra, určite to dostane aj pocítiť," povedal 25-ročný krídelník pre web osporte.sk.

Plzeň, kde okrem Ďuriša a Čišovského hrávajú aj brankár Matúš Kozáčik a útočník Marek Bakoš, dosahovala pod Vrbom výborné výsledky a Uhrin má pred sebou veľké výzvy. "Viktoriáni" boli na jeseň účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov a na jar si vďaka tretiemu miestu v D-skupine zahrajú v šestnásťfinále Európskej ligy. Tam ich čaká ukrajinský Šachtar Doneck. Prvý zápas je na programe 20. februára a bude to vôbec prvý súťažný Uhrinov duel. "Je to veľmi ťažký súper, ale už vo viacerých náročných zápasoch sme dokázali, že vieme hrať aj proti takýmto mužstvám. Uvidíme, ako to dopadne, no najmä musíme zvládnuť ligu, pretože ak ju vyhráme, tak môžeme ísť opäť do prestížnej Ligy majstrov," pokračoval Ďuriš. 

Plzenčania sú v tabuľke Gambrinus ligy po jesennej časti na druhom mieste, za vedúcou Spartou Praha zaostávajú o päť bodov. "Musím povedať, že Sparta mala ozaj výnimočnú jeseň. Získala veľmi veľa bodov, remizovala iba trikrát. Boj o titul nebude jednoduchý, ale je v našich silách oň zabojovať," dodal slovenský reprezentant, ktorý by si chcel vyskúšať pôsobenie aj za hranicami Česka: "V Plzni som už štvrtú sezónu a zmluvu mám ešte na rok a pol. Myslím si, že teraz je aj správny čas, už mám futbalový vek na to, takže by som si to chcel vyskúšať v inom zahraničnom klube." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies