Michal Ďuriš pripravuje krátke filmy pre syna

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:57 • 2 min
Michal Ďuriš pripravuje krátke filmy pre syna

BRATISLAVA - Slovenský herec a moderátor Michal Ďuriš pripravuje v súčasnosti pre syna niekoľko krátkych filmov.

slovakia

left justify in out

„Prednedávnom sa mi podarilo úspešne skončiť štúdium filmového scenára a dramaturgie, tak pripravujem teraz také drobné filmíky pre syna, ktorý sa dostal zas na filmovú réžiu. Zakladáme taký rodinný tandem podľa vzoru Svěrákovcov. Vraj to funguje,“ poznamenal herec, ktorý okrem filmárskych ambícií súčasne účinkuje v piatich divadlách. „Hrám v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, v bábkovom divadle, v Štátnej opere v Banskej Bystrici, v divadle Ticho a spol. v Bratislave a napokon na bratislavskej Malej scéne,“ vymenoval herec.

 

Na Malej scéne ho môžu v súčasnosti fanúšikovia vidieť v hlavnej úlohe v Shakespearovej dráme Othello. 
„Je to môj v podstate tretí Shakespeare, predtým to bol Macbeth a potom Skrotenie zlej ženy, kde stvárňujem Petruccia. V Othellovi sa prvýkrát jedná o takú trošičku inú kategóriu, aj keď zase to tam mám nejako rozrobené s tými ženami,“ podotkol. „Už mi to je tuším prisúdené, že som vždy ten typ, ktorý nejakým spôsobom likviduje ženy a robí mi to hrozne dobre, pretože to funguje ako taká drobná psychoterapia. Na javisku sa môžem do nich obuť a o to pokojnejší som potom mimo javiska. Máloktorý herec môže ženu na javisku škrtiť alebo dusiť, prípadne jej nadávať alebo ju niekam poslať a vrešťať po nej bez toho, aby ona mohla odpovedať. To je, myslím, obrovská výhoda, také prečistenie emócií a človek je potom oveľa pokojnejší,“ zasmial sa rodák z Brezna, ktorý tento rok oslávil päťdesiatku. 

 

Ďuriš okrem toho chystá tiež monodrámu, ktorú by mali uviesť ako ročníkové predstavenie na Akadémii umení v Banskej Bystrici. „Je to o Jánošíkovi a bude to mať pracovný názov Na háku,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA. 

 

Herec podľa vlastných slov vo voľnom čase holduje bedmintonu. „Hrával som futbal, ale momentálne už päť rokov robím bedminton,“ podotkol. „Kedysi, keď som sa ešte aktívne venoval futbalu, vymysleli sme s Jankom Kožuchom z Martinského divadla, ktorý v tom čase hral za Liptovský Mikuláš hokej, takú teóriu, že ostatní hráči okolo nás hrajú podľa trénerových pokynov a podľa nejakej taktiky a my zas podľa scenára. Pred zápasom dostaneme scenár a tam je napísané: Ďuriš v 85. minúte zbehne po krídle a dá gól. Takže ja sa viac menej po celý ten čas hýbem po ihrisku len preto, aby som tam bol, dopĺňam křoví a neruším kolegom ich akcie a potom v 85. minúte zbehnem na to krídlo a dám ten gól,“ priblížil herec svoju predstavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona