Michal Ďuriš chce v Mladej Boleslavi hrať na hrote útoku

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 13:53 • 2 min
Michal Ďuriš chce v Mladej Boleslavi hrať na hrote útoku

MLADÁ BOLESLAV - Jedenásťnásobný reprezentant Slovenska Michal Ďuriš spojil najbližšiu futbalovú budúcnosť s tímom FK Mladá Boleslav.

slovakia

left justify in out

Po štyroch rokoch vo Viktorii Plzeň akceptoval ponuku z ďalšieho popredného českého klubu, kde odišiel na ročné hosťovanie s opciou. Opačným smerom putuje v rovnakom transferovom formáte talentovaný útočník Jan Chramosta.

 

"Oslovili ma a ja som povedal, že to beriem ako výzvu," prezradil 26-ročný ofenzívny univerzál (nar. 1. júna 1988) v rozhovore pre server iDnes.cz presun z klubu aktuálneho vicemajstra do mužstva, ktoré skončilo v sezóne 2013/2014 na "bronzovej" priečke. "Neberiem to tak, že som si pohoršil. Obidva kluby sú kvalitné, aj Mladá Boleslav bude účinkovať v európskych pohároch. V tíme sú pred novým súťažným ročníkom veľké ambície a ja som pripravený pomôcť k ich naplneniu," poznamenal M. Ďuriš a pokračoval: "Na tretiu pozíciu z uplynulej sezóny budeme chcieť určite nadviazať minimálne takým istým umiestnením. Účasť v pohároch, to je vždy veľká motivácia. Aj za ten krátky čas som si všimol, že v Mladej Boleslavi je výborné zázemie, podmienky pre úspech sú dobre nastavené. V Plzni som bol dlhšiu dobu, tak som sa rozhodol pre zmenu. Dohodol som sa na ročnom hosťovaní, azda som urobil dobre." 

 

Rodák z Uherského Hradišťa hrával vo Viktorii predovšetkým na kraji záložnej formácie, hoci prišiel z Dukly Banská Bystrica ako útočník. "V Plzni som vystriedal rôzne posty. Verím, že v Mladej Boleslavi dostanem šancu na hrote útoku. Aj preto som rád, že som tu." Okrem Michala Ďuriša napokon odišiel z Viktorie aj Tomáš Wágner, ktorý bude opäť jeho spoluhráčom - tentoraz v Boleslavi. "Tomáš sa rozhodoval, napokon rovnako ako ja prikývol. Teším sa z jeho prítomnosti. Verím však, že budem vychádzať i s ostatnými chlapcami z kabíny," dodal Michal Ďuriš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies