Michal Dian zápasy neovplyvnil, vzal úplatok za mlčanie

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 09:39 • 2 min
Michal Dian zápasy neovplyvnil, vzal úplatok za mlčanie

BRATISLAVA - Jeden z obvinených a aj právoplatne odsúdených v korupčnej futbalovej afére na Slovensku z jesene 2013 Michal Dian tvrdí, že neovplyvňoval zápasy najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Špecializovaný trestný súd v Pezinku mu vymeral trest 2 roky podmienečne a disciplinárna komisia SFZ mu zastavila činnosť vo futbale na 18 rokov, čo už len bývalý hráč nesie veľmi ťažko.

 

"Médiá ma automaticky zaradili medzi hráčov, ktorí ovplyvňovali viaceré zápasy. S tým nemám nič spoločné a nelietam v tom,“ povedal pre denník Šport Michal Dian. Svoje slová vzápätí vysvetlil: "Priamo som neovplyvnil žiadny zápas Dunajskej Stredy. Ide o to, že som zamlčal určité skutočnosti, a k tomu som sa pri vyšetrovaní v plnej miere priznal.“

 

Dian potvrdil, že nevzal peniaze za zámerné ovplyvnenie zápasov, ale za to, že o tom vedel a bol ticho, čiže neposunul to orgánom činným v trestnom konaní. "Najprv ma obvinili až z troch skutkov. Dokonca medzi nimi figuroval duel s Nitrou, počas ktorého som už nebol v Dunajskej Strede. V mojom prípade išlo o dva zápasy Dunajskej Stredy v Senici a v Trenčíne. Pritom na Záhorí som nastúpil iba na záverečných šesť minút. Podľa rozsudku som vinný z toho, že som prijal úplatok za mlčanie,“ dodal Dian.

 

Tridsaťtriročný odchovanec Spartaka Trnava ťažko nesie najmä skutočnosť, že až 18 rokov sa nemôže angažovať vo futbale. Navyše nielen so slovenskou, ale aj celosvetovou pôsobnosťou. "Hodili ma do jedného vreca s tými, čo sú právoplatne vinní za skutky v korupčnej afére. Proti rozhodnutiu disciplinárky som podal odvolanie, bolo zamietnuté. Neviem, či sa mi podarí niečo zmeniť na tom, aby sa zväz pozeral na mňa inak. Keď som bol na disciplinárke, tak mi vraveli, že ma chápu. A potom? Zastavili mi súťažnú činnosť na 18 rokov. Pre mňa je to nepochopiteľné. Prečo nesmiem figurovať v športe, ktorému sa venujem celý život?! Mám skúsenosti, niečo som vo futbale preskákal a možno by som to rád odovzdával ďalej. Aj tí, ktorí sú odsúdení, sa z basy vracajú, chcú sa začleniť do bežného života a zamestnať sa,“ dodal smutný Dian pre Šport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies