Michal David pripravuje film Decibely lásky

NETKY.SK • 4 September 2015, 10:57 • 2 min
Michal David pripravuje film Decibely lásky

PRAHA - Český hudobník Michal David pripravuje film Decibely lásky. V snímke, ktorú spevák charakterizoval ako "love story dvoch generácií", zaznejú skladby z 80. a 90. rokov minulého storočia.

slovakia

left justify in out

"Míra Holík napísal pekný scenár, hercom sa páči, takže si autor vyskúša aj réžiu," prezradil 55-ročný producent, ktorý prispeje aj hudobnou tvorbou. "Ale okrem mojich starších hitov a noviniek sme zohnali takisto práva k zahraničným šlágrom tej doby," uviedol David.


V novinke sa objavia Iva Janžurová, Jiří Langmajer, Rudolf Hrušínský či Lucie Vondráčková. O kameru sa postará Vladimír Smutný, o strih Jiří Brožek, o zvuk zas Jiří Klenka. Film začnú nakrúcať 14. septembra a do českých kín by sa mal dostať 11. februára 2016.


Muzikant sa už v minulosti podieľal napríklad na snímkach Discopříběh (1987) a Discopříběh 2 (1991). "Ale Decibely lásky je úplne iný, nový, odlišný a samostatný projekt, ktorý nemá s Discopříběhmi vôbec nič spoločné," uzavrel spevák.


Michal David, vlastným menom Vladimír Štancl, pôsobí na hudobnej scéne už od roku 1976, keď založil džezové kvarteto Čtyři. Výraznejšie sa dostal do povedomia po výhre na festivale Intertalent s pesničkou Nenapovídej. Na konte má hity ako Non stop, Tak se lásko měj, My máme prima rodiče, Zůstaň a neodcházej, Vyznání, Šoumen, Poupata, Největší z nálezů a ztrát, Děti ráje, Každý mi tě, lásko, závidí, Discopříběh alebo Pár přátel. Venuje sa aj tvorbe muzikálov, podieľal sa napríklad na tituloch ako Kleopatra, Tři mušketýři alebo Děti ráje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona