Michal David predstavil v Bratislave svoj prvý film Decibely lásky

NETKY.SK • 4 Február 2016, 08:33 • 2 min
Michal David predstavil v Bratislave svoj prvý film Decibely lásky

BRATISLAVA - Český spevák, skladateľ a producent Michal David predstavil v stredu (3.2.) v Bratislave film Decibely lásky. Romantický príbeh s pesničkami známeho hitmakera, ktorý je zároveň producentom snímky o láske a priateľstve, nakrútil ako svoj hraný debut režisér a scenárista Miloslav Halík.

slovakia

left justify in out

"Prináša pohodu, rodinnú ságu o troch generáciách. Verím tomu, že sa v tom nájde každý, mladá generácia i tí starší film prijmú, pretože je to o nich," povedal pre TASR Michal David.

 

V hlavných úlohách príbehu troch dvojíc rozdielneho veku, ich priateľov, súčasných i minulých lások sa objavia spoločne otec a syn - Rudolfovia Hrušínskí, Iva Janžurová, Alžbeta Bartošová, Filip Cíl, Petra Svoboda, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková, Marika Šoposká, Aneta Vrzalová. Šancu zahrať si vo filme dostal aj bývalý český futbalový reprezentant Pavel Horváth, ktorý sa v Decibeloch lásky predvedie v úlohe zamestnanca technických služieb a ukáže i svoje spevácke a pohybové nadanie.

 

 

"Nakrúcali sme v Plzni, chceli sme, aby vo filme figuroval niekto, kto je v Plzni známy," vysvetlil obsadenie športovca do hereckého tímu Michal David. "Pavel Horváth je známa plzenská osobnosť, je veľmi obľúbený. Navyše sme zistili, že má spevácky a herecký talent. Keď sme mu úlohu písali, mal dva natáčacie dni, ktoré sa potom zmenili na päť, vzhľadom na jeho schopnosti sme úlohu rozšírili."

 

Film využíva staršie i nové piesne z dielne Michala Davida. Jeho tvorba sprevádza generácie, dokáže si spoľahlivo nájsť poslucháčov medzi tínedžermi aj ich prarodičmi. A také ambície majú aj filmové Decibely lásky. "Je tam 42 hudobných vstupov, čo je na film dosť, ale pesničiek ako takých je asi 15, v kratších i dlhších verziách," objasnil 55-ročný spevák a skladateľ, tiež autor úspešných muzikálov. V jeho prvom filme znejú časom overené hity Každý mi tě, lásko, závidí, Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má či Decibely lásky. Popovú klasiku dopĺňajú novinky, ktoré fanúšikovia doteraz nemali možnosť počuť.

 

"Máme tam napríklad aj prevzatú pesničku Mandy od Westlife, ktorá dotvára tanečný obraz. Ten film sme urobili veľmi hudobný, aby nenudil, aby tie piesne ľudí nakopli," podčiarkol Michal David s tým, že do filmovej prvotiny vybral piesne zo svojho albumu Classic postavenom na sláčikovom a symfonickom orchestri. "To sa nám veľmi hodilo, pretože je to dosť podobné filmovej muzike, preto sme použili tieto aranžmány."

 

Decibely lásky vstúpia oficiálne do českých a slovenských kín 11. februára. Do slovenskej kinodistribúcie snímku prináša Continental film.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona