Michal Bugala sa naplno venuje prípravám Trnavského Jazzyku

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 08:19 • 2 min
Michal Bugala sa naplno venuje prípravám Trnavského Jazzyku

BRATISLAVA - Slovenský džezový gitarista Michal Bugala vkladá v týchto dňoch všetku svoju energiu do posledných príprav 12. ročníka festivalu Trnavský Jazzyk.

slovakia

left justify in out

„Odkedy som sa vrátil z New Yorku, kde sme s manželkou strávili tri mesiace, priebežne pripravujem Trnavský Jazzyk a do toho hrám gigy. Rád by som povedal, že trávim leto oddychovo, no vyzerá to skôr na leto pracovné,“ poznamenal hudobník v rozhovore pre agentúru SITA.


Na festivale, ktorý sa uskutoční 7. a 8. augusta, budú mať návštevníci podľa neho opäť možnosť zažiť svetovú extra triedu. „Teším sa na všetky vystúpenia - či už fenomenálnu poľskú speváčku Annu Mariu Jopek, úžasnú Vivian Sessoms z USA, headlinera festivalu, dych vyrážajúcu newyorskú formáciu Lost Tribe a ďalších. Vďaka kontaktom, ktoré som získal počas pobytu v New Yorku, sa mi naskytla možnosť osloviť svetovú hudobnícku špičku a som nesmierne rád, že prijali pozvanie a prídu do Trnavy predviesť svoje umenie. Niektorí dokonca vystúpia na Slovensku po prvý raz, čo dodáva festivalu punc jedinečnosti. Jazzyk sa organizuje už dvanásty rok a som hrdý na moje rodné mesto a na ľudí v ňom, že pomáhajú vytvárať hodnotnú kultúrno-spoločenskú udalosť, pri ktorej sa návštevníci zároveň perfektne zabavia,“ poznamenal Bugala, ktorý sa hneď v úvode festivalu predstaví na pódiu so spolužiakmi zo školy.


„V piatok otvoríme Jazzyk spoločným koncertom s mojimi spolužiakmi z Jazzovej akadémie v rakúskom Grazi, Vladimirom Kostadinovićom a Jurem Puklom, ktorý žije v New Yorku. Prizvali sme si k spolupráci aj amerického kontrabasistu Marcosa Varelu, ktorý dopĺňa náš nový projekt Pukl-Bugala NY Hang. Ako už názov napovedá, repertoár budú tvoriť najmä Jureho a moje kompozície. Pred festivalom hráme spolu mini turné v Slovinsku, takže verím, že program na Jazzyku bude nacvičený tip-top,“ prezradil džezmen.


V auguste plánuje hudobník podľa vlastných slov ešte niekoľko koncertov. „V prvom rade si ale pôjdem niekam s manželkou (herečka a speváčka Lucia Bugalová, rod. Molnárová, pozn. red.) oddýchnuť a koncom augusta nabehnem opäť do pracovného módu,“ uviedol Bugala. Baterky na leto si mladý interpret dobil už v júni. „S kamarátmi, spevákom Jurajom Zaujecom a jeho manželkou, sme si urobili krátky výlet k moru. Bol to, ako inak, hudobný trip. Brali sme aj gitary a po prvý raz v živote sme okúsili, ako chutí hranie na ulici. Poriadne sme si to užili. Zatiaľ nemáme naplánovanú regulárnu dovolenku. Uvidíme po festivale. Bude viac času, tak určite niečo vymyslíme,“ dodal hudobník.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies