Michal Bugala pripravuje 13. ročník festivalu Trnavský jazzyk

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:01 • 2 min
Michal Bugala pripravuje 13. ročník festivalu Trnavský jazzyk

BRATISLAVA - Slovenský džezový gitarista Michal Bugala vkladá v tejto chvíli všetko úsilie do posledných príprav 13. ročníka džezového festivalu Trnavský jazzyk, ktorý sa uskutoční 5. a 6. augusta.

slovakia

left justify in out

„Momentálne finalizujem program festivalu. Ako spoluorganizátor participujem na tomto projekte už dlhšiu dobu a som rád, že sa nám podarilo dostať tento rok na festival aj Jazzanovu či indického perkusionistu Trilok Gurtu a vystúpi tu tiež poľský huslista Adam Baldych. Program bude veľmi pestrý, tak dúfam, že sa to odrazí aj na návštevnosti. Tento rok som organizoval aj prvý ročník zimnej edície festivalu. Keďže som rodený Trnavčan, snažím sa v Trnave nejakým spôsobom rozvíjať ten hudobný život,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Trnava je ako študentské mesto podľa neho veľmi otvorené klubovým koncertom. „Nedávno sa v Trnave otvoril nový klub a musím povedať, že sa tam ľudia celkom naučili chodiť. Býva tam do desať koncertov mesačne a vždy je to naplnené. To je taký znak, že ľudia túto, nie celkom mainstreamovú, hudbu skutočne chcú. V Trnave žije veľa mladých ľudí a to je práve tá veková kategória, ktorá baží po tom, aby sa mohla nejako spoločensky vyžiť,“ poznamenal mladý hudobník, ktorý sa vraj napriek tomu, že hrá prevažne džez, nebráni ani komerčnejším žánrom.

 

„Klubová scéna má svoju špecifickosť, popové formácie a kapely nezapadajú veľmi do konceptu klubov, ale keď si klub potrebuje nahnať straty a zoženie aj nejakú komerčnú hviezdu, ktorá ten klub naplní, tak je to pre nich len dobre. Podľa mňa sa netreba báť okoreniť menšinový žáner aj takýmito komerčnými záležitosťami. Ja sám som vyštudoval džezovú gitaru, ale ako hudobník, ktorý sa tým živí, nie som zároveň ani proti mainstreamu a pokiaľ ho robím s hudobníkmi, ktorí sú na úrovni, s ktorými sa mi dobre hrá a ten výsledok je kvalitný, tak absolútne nie som proti tomu, aby sme niečo takéto robili, dokonca ma to aj baví,“ podotkol Bugala.


Na komerčnejšie ladené popové koncerty občas zavítajú so svojou manželkou Luciou aj ako diváci. „Lucka má napríklad veľmi rada Johna Legenda. Keď sme boli minulý rok v Amerike, tak som jej hovoril, že jeden z dôvodov, prečo tam ideme, je aj to, že tam môže Johna Legenda vidieť hocikedy si zmyslí. Akurát počas tých troch mesiacov, keď sme tam boli, nikde poblíž nevystupoval,“ zasmial sa gitarista.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies