Michail Gorbačov na radu lekárov zrušil plánovanú návštevu Prahy

NETKY.SK • 14 September 2016, 18:10 • 2 min
Michail Gorbačov na radu lekárov zrušil plánovanú návštevu Prahy

MOSKVA/PRAHA - Bývalý sovietsky prezident Michail Gorbačov (85), ktorý mal vystúpiť v Prahe na medzinárodnej konferencii "Celková bezpečnosť po studenej vojne. Ako riešiť nové problémy? Európska bezpečnosť a Rusko", napokon zo zdravotných dôvodov do českej metropoly nepricestuje.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes české elektronické médiá s tým, že Gorbačovovi cestu do ČR neodporučili lekári.


Gorbačovova nadácia však podľa tlačovej agentúry TASS v Moskve informovala, že zdravotný stav niekdajšieho prvého muža bývalého Sovietskeho zväzu sa dramaticky nezhoršil. Cestu do Prahy zrušil na radu lekárov, pretože by bola priveľkou záťažou pre jeho organizmus. Údajne ho v noci postihla nevoľnosť a alarmovaní lekári odporučili, aby niekoľko týždňov neopustil Moskvu.


Významného hosťa z Moskvy mal na zámku v Lánoch prijať aj prezident ČR Miloš Zeman, ktorý prevzal záštitu nad spomínanou konferenciou.


Účasť na trojdňovej akcii, medzi organizátorov ktorej patrí aj niekdajší šéf českej diplomacie Jan Kavan, prisľúbili viaceré osobnosti z ČR i zahraničia. Medzi viac ako 300 účastníkmi podujatia by mal byť aj bývalý disident, neskôr podpredseda federálnej vlády, predseda vlády a minister spravodlivosti SR, dlhoročný líder Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Čarnogurský.


Organizátormi podujatia, ktoré sa uskutoční v dňoch 16.-18. septembra, sú Nadácia M. Gorbačova, Fondazione Italiani a Nadácia Železná opona v spolupráci s Európskym hnutím v ČR.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona