Michail Gorbačov dostal zákaz vstupu na Ukrajinu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 16:52 • 2 min
Michail Gorbačov dostal zákaz vstupu na Ukrajinu

KYJEV - Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) zakázala niekdajšiemu sovietskemu prezidentovi Michailovi Gorbačovovi vstup na územie Ukrajiny po dobu piatich rokov, a to v záujme národnej bezpečnosti. Informovala o tom dnes hovorkyňa SBU Olena Hitľanská.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podľa nej Gorbačovova "verejná podpora vojenskej anexie Krymu", informovala agentúra Ukrinform.


Gorbačov v rozhovore pre britský nedeľník The Sunday Times podporil krok ruského prezidenta Vladimira Putina anektovať Krym. Zdôraznil, že ak by bol v podobnej situácii ako Putin, konal by rovnako.


"Vždy som za slobodnú vôľu ľudu a väčšina na Kryme sa chcela opäť zjednotiť s Ruskom," povedal Gorbačov. Zároveň obvinil Spojené štáty, že si "škodoradostne mädlia ruky" nad zánikom Sovietskeho zväzu.


Ukrajinské ministerstvo kultúry pred časom zverejnilo aj čierny zoznam ruských i zahraničných hercov, režisérov, spevákov a iných kultúrnych osobností, ktorých prítomnosť v krajine je nežiaduca, pretože "ohrozujú národnú bezpečnosť".


Na danom zozname sa nachádzajú francúzsky herec Gérard Depardieu, jeho americký kolega Steven Seagal, profesionálny boxer z USA Roy Jones Jr., ktorý má ruské občianstvo, frontman americkej rockovej skupiny Limp Bizkit Fred Durst, ruský oscarový režisér Nikita Michalkov či niekoľko spevákov z Ruskej federácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies