Michaelu Čobejovú baví účinkovanie v komédiách

NETKY.SK • 25 November 2015, 09:58 • 2 min
Michaelu Čobejovú baví účinkovanie v komédiách

BRATISLAVA - Slovenská herečka Michaela Čobejová sa v poslednom čase objavuje predovšetkým v komédiách.

slovakia

left justify in out

„Bola som štrnásť rokov v národnom divadle a tam som hrala teda kadečo, ale nejako teraz nemám náladu hrať drámu. Keby som mala účinkovať vo vážnej hre, tak už by to naozaj muselo byť niečo... Ako napríklad Láskavé bohyne,“ povedala herečka v rozhovore pre agentúru SITA.


Známa Trnavčanka teraz svoj talent uplatňuje najmä v Divadle v podpalubí, kde ju návštevníčky a návštevníci môžu vidieť hneď vo viacerých úsmevných tituloch. Naposledy sa objavila v premiére súčasnej francúzskej hry Otázka príťažlivosti / alebo kto koho sotil do rybníka mladého režiséra Juraja Bielika, ktorú na lodi uviedli v nedeľu 22. novembra. „Je to veľmi dobre napísaná komédia, ktorá získala dokonca Moliérovu cenu. Hrá tam so mnou Lucia Hurajová, Lukáš Dóza, Lukáš Pelč a Gregor Hološka. Ja hrám Gregorovu partnerku, ktorá sa po dvanástich rokoch vzťahu rozhodne len tak zo srandy povedať kamarátom, že sa s priateľom rozišli, čím vznikne taká séria všelijakých reakcií, kedy im všetci dobrí kamaráti hovoria, že 'Konečne, už sa na vás nedalo pozerať, medzi vami to jednoducho neiskrilo' a všetci tak prispejú k tomu, že sa im vzťah nakoniec naozaj rozpadne. Je to vtipné. Lucia Hurajová hrá moju kamarátku, Lukáš Dóza je gej, ktorý nemá kde bývať a ktorý všetko prezradí, je strašne vtipný, je to taká klepna, ktorá miluje škandály a Lukáš Pelč je zas taký zvodca, ktorý ma napokon zbalí a ja s ním odídem,“ priblížila herečka.

 

Zadržať smiech na pódiu pre Čobejovú nie je žiadny problém. Na skúškach s kolegami však miestami lapali po dychu. „Na pódiu sme zatiaľ asi nemali taký záchvat, že by sme sa z toho nevedeli dostať. Najviac zábavy bolo na skúškach, keď sme ten scenár vymýšľali a stavali sme tie dialógy. Musí to byť totiž najprv smiešne nám, potom je tam ten predpoklad, že to bude smiešne aj divákovi. Napísať komédiu nie je ľahké. Rozosmiať ľudí je podľa mňa oveľa náročnejšie ako ich rozplakať,“ poznamenala sympatická blondínka, ktorá sa často v súčasnosti na javisku ocitá po boku mladších kolegov. Jedným z tých, s ktorými mala možnosť opakovane spolupracovať, je napríklad Lukáš Dóza. „Už mi to tak prischlo, človek si nevyberá. Prišli mi teraz mačky, tak mám doma tri mačky. Stretla som Dózu, tak hrám s Dózom - čo budem niekde hľadať s kým by som hrala? Vzniklo to tak prirodzene,“ usmiala sa herečka. „Bonus je, že si všetci rozumieme. Takýto typ predstavenia sa totiž nedá robiť s niekým, koho by ste nemali radi. Musíte mať podobný názor na to, ako sa robí divadlo a podobný názor na humor, to je strašne dôležité,“ dodala.


Čobejovú zároveň teší, že sa viacerí jej mladí spoludivadelníci uchytili aj v televízii. „Som rada, že moje deti aj zarábajú. Mňa už denný seriál neláka. Ak by som niečo robila, muselo by toho byť menej a muselo by to byť niečo, čo ma aspoň trošku baví. Myslím však, že tá éra denných seriálov našťastie už končí, už to ľudia prestávajú pozerať a televízie budú musieť čoskoro vyrábať niečo trochu iné. Už ani moja teta Margita v Stropkove to nepozerá, takže niečo sa určite deje,“ zasmiala sa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona