Michaela Baya napadli pri nakrúcaní Transformerov

NETKY.SK • 18 Október 2013, 10:18 • 2 min
Michaela Baya napadli pri nakrúcaní Transformerov

LOS ANGELES - Amerického režiséra Michaela Baya vo štvrtok napadli v Hongkongu pri nakrúcaní snímky Transformers: Age of Extinction.

slovakia

left justify in out

Za filmárom prišli na pľac bratia s priezviskom Mak, vo veku 27 a 28 rokov a pýtali od neho 100-tisíc hongkonských dolárov (v prepočte zhruba 9 500 eur). Bay im odmietol zaplatiť, na čo jeden z mužov reagoval násilím. "V prvý deň nakrúcania v Hongkongu boli už od rána nejakí nadrogovaní chlapíci nepriateľskí voči štábu. Jeden z nich sa dokonca snažil napadnúť jedného z mojich hercov kovovým vozíkom a požadoval od neho tisíce dolárov. Povedal som jemu a aj jeho kamarátom, aby na to zabudli, že sa od neho nenecháme vydierať. Jemu sa však moja odpoveď nepáčila. Asi o hodinu neskôr prišiel ku mne a v rukách držal dlhú klimatizačnú jednotku. Snažil sa ma udrieť po tvári, ale ja som zohol a odstrčil ho. Vtedy už zasiahla aj ochranka," vysvetlil Bay na svojej oficiálnej webovej stránke.

Muži robili problémy aj privolanej polícii. Troch policajtov museli ošetriť v nemocnici, utrpeli však len menšie zranenia. Oboch bratov zatkli, pričom zadržali aj tretieho muža s priezviskom Chan. 

Štyridsaťosemročný Michael Benjamin Bay je rodákom z Los Angeles. Známy je najmä ako režisér vysokorozpočtových filmov plných akcie a pôsobivých scén. Úspech zaznamenal hneď debutovou snímkou Bad Boys (1995), v ktorej si zahrali Will Smith či Martin Lawrence. Na akčnú komédiu následne nadviazal trilerom Skala (1996) so Seanom Connerym a Nicolasom Cageom. Postupne sa potom podpísal aj pod snímky Armageddon (1998), Pearl Harbor (2001), Bad Boys 2 (2003), Ostrov (2005), Transformers (2007), Transformers: Pomsta porazených (2009), Transformers 3 (2011) či Pot a krv (2013). Spomínané pokračovanie série Transformers s podtitulom Age of Extinction, by sa malo do kín dostať zhruba v polovici roka 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies