Michael Phelps sa štýlovo rozlúčil so svojou kariérou

NETKY.SK • 14 August 2016, 08:40 • 2 min
Michael Phelps sa štýlovo rozlúčil so svojou kariérou

RIO DE JANEIRO - Olympijský štadión vodných športov v brazílskom Riu de Janeiro bol v sobotu svedkom rozdeľovania posledných medailových kolekcií v bazénovom plávaní na Hrách XXXI. olympiády a pod bielou vlajkou s piatimi farebnými kruhmi najdekorovanejší športovec všetkých čias Michael Phelps sa štýlovo rozlúčil so svojou kariérou.

slovakia

left justify in out

Americkej štafete 4x100 m polohové preteky motýlikom pomohol vo finále k olympijskému rekordu 3:27,95 a zisku zlata, ktorým zveľadil svoju kariérnu medailovú bilanciu na OH na 23-3-2. V tíme teraz plával s Ryanom Murphym, Codym Millerom a Nathanom Adrianom. Prvý menovaný na úvodnom znakárskom úseku časom 51,85 prekonal svetový rekord krajana Aarona Peirsola 51,94 z júla 2009.

Phelps si svoju olympijskú premiéru odkrútil už v austrálskom Sydney 2000: mal vtedy pätnásť rokov a motýľkarskú dvojstovku zvládol ako piaty najrýchlejší pretekár. Od Atén 2004 až po Londýn 2012 v individuálnych disciplínach aj štafetách pozbieral dovedna 22 kovov, z nich 18 najcennejších. Potom síce ukončil či skôr prerušil kariéru, ale v apríli 2014 ohlásil návrat do bazénov. V Riu dosiahol bilanciu 5-1-0. Tridsaťjedenročný Baltimorčan predznamenal, že sa po piatych hrách v plaveckej kariére naplno hodlá venovať výchove trojmesačného synčeka Boomera, ktorého mu na svet priviedla Nicole Johnsonová, víťazka súťaže Miss Kalifornia 2010. Po OH si ju plánuje vziať, sú zasnúbení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies