Michael Jackson je najlepšie zarábajúcou nežijúcou celebritou

NETKY.SK • 16 Október 2014, 09:09 • 2 min
Michael Jackson je najlepšie zarábajúcou nežijúcou celebritou

NEW YORK - Americký spevák Michael Jackson aj päť rokov po smrti prináša veľké zisky a je najlepšie zarábajúcou nežijúcou celebritou. Jeho majetok sa za posledný rok zväčšil približne o 140 miliónov dolárov. V stredu to oznámil americký časopis Forbes, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jackson zarobil vyše dvakrát viac než spevák Elvis Presley, ktorý zomrel v roku 1977 a s 55 miliónmi dolárov sa umiestnil na druhej priečke zoznamu Forbesu.

 

img

 

Trikrát viac než karikaturista a tvorca komiksového seriálu Peanuts, Charles Schultz, ktorý sa so 40 miliónmi dolárov zaradil na tretie miesto.

 

img

 

"Tvrdenie, že po smrti existuje (finančný) život, môže sotva niekto dokázať lepšie než Michael Jackson," uviedol magazín Forbes.

 

Jackson je na vrchole rebríčka najlepšie zarábajúcich nežijúcich celebrít už druhý rok po sebe. Titul znovu získal v roku 2013, rok po tom, čo ho na druhú priečku vytlačila herečka Elizabeth Taylor.

 

Jacksonov druhý album vydaný po jeho smrti "Xscape" sa hneď vyšplhal tento rok na druhé miesto popových hitparád a vďaka technológii hologramu sa Jackson tiež objavil na odovzdávaní hudobných cien Billboard Music Awards. Väčšinu spevákových ziskov tvoria dva programy cirkusovej spoločnosti Cirque du Soleil s názvami "Immortal" a "One", založené na Jacksonovej hudbe, spolu s jeho hudobnými nahrávkami a jeho hudobným vydavateľstvom.

 

Herečka Elizabeth Taylor, ktorá zomrela v roku 2011, sa dostala na štvrté miesto rebríčka so zárobkom 25 miliónov dolárov.

 

img

 

Spevák Reggae Bob Marley uzavrel päticu s 20 miliónmi dolárov zisku, hodnoteného do októbra 2014. Marley zomrel na rakovinu ako 36-ročný v roku 1981.

 

img

 

Spevák John Lennon, bývalý člen britskej skupiny Beatles, ktorého zastrelili v New Yorku v roku 1980, sa umiestnil siedmy so zárobkom 12 miliónov dolárov.

 

img

 

Trinásť nežijúcich celebrít zaradených na zoznam časopisu Forbes zarobilo celkovo 363,5 milióna dolárov.

 

Forbes zostavuje zoznam na základe rozhovorov so správcami pozostalosti zosnulých, s právnikmi a licenzormi, ako aj na základe analýz odhadovaných posmrtných zárobkov medzi októbrami 2013-2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies