Michael Jackson bol v posledných dňoch života šťastný, vypovedal synovec

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 09:13 • 2 min
Michael Jackson bol v posledných dňoch života šťastný, vypovedal synovec

LOS ANGELES - Synovec kráľa popu Michaela Jacksona a jeden zo zákonných zástupcov jeho troch detí svedčil vo štvrtok pred súdom v kauze žaloby klanu Jacksonovcov na koncertnú spoločnosť AEG Live, ktorú vinia z nedbanlivosti.

slovakia

left justify in out

T.J. Jackson (34), syn člena skupiny Jackson 5 Tita Jacksona, súdnej porote povedal, že spevák vyzeral byť šťastný, keď sa s ním posledný raz stretol na rodinnej oslave asi mesiac pred jeho smrťou v roku 2009.

"Bol v dobrej nálade, bol šťastný, žartoval," povedal T.J. Jackson. "Hovorili sme predovšetkým o deťoch. Ja som chcel mať viac detí a aj on," citovala ho agentúra Associated Press.

T.J. uviedol, že nevie posúdiť zdravotný stav Jacksona v tom čase, keďže boli na oslave výročia svadby Michaelových rodičov, Joa a Katherine Jacksonových. "Vyzeral byť šťastný, veselý."

Princeova výpoveď bola súčasťou súdneho procesu, v ktorom ako žalobca  vystupujú všetky tri Jacksonove deti, ako aj jeho 83-ročná matka Katherine Jacksonová. Súd sa začal na konci apríla a potrvá ešte asi ďalší mesiac. 

T.J. vypovedal pred súdom ako druhý z rodiny, prvým svedkom bol v stredu najstarší syn Michaela, 16-ročný Prince.

Synovec povedal, že nikdy nepočul o propofole a nevedel, že ho spevák užíval v čase, kedy zomrel. Na otázku právneho zástupcu AEG Live, či si myslí, že bol Michael Jackson zavraždený, R.J. odpovedal: Áno, verím. "Hovorieval mne a mojim bratom, že ho zavraždia, že je terčom, vzhľadom na svoje postavenie (celebrity)," pripomenul ich opakujúcu sa konverzáciu z obdobia od polovice 90. rokov do začiatku nového tisícročia.

Vo štvrtok vypovedal aj starší brat T.J. Jacksona, Taj (39). Bratia rozprávali o súkromnom živote Michaela, ktorého vykreslili ako pokorného a rodinne založeného muža, ktorý podporoval svojich príbuzných, keď to potrebovali. Povedali súdnej porote, že im osobne pomáhal a utešoval ich po zavraždení ich matky v roku 1994. Taj dodal, že mu Michael Jackson poskytoval morálnu podporu a pomohol mu zaplatiť štúdium.

Rodina Jacksonovcov žaluje koncertnú spoločnosť AEG Live za nedbanlivosť. Pred comebackovým turné kráľa popu si totiž promotér podľa nich najal lekára Conrada Murraya, ktorý Jacksonovi v osudný deň podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol. Podľa agentúrnych správ iný svedok v procese vypovedal, že Murray sa v rámci starostlivosti o Jacksona ocitol v konflikte záujmov, keďže za predpokladu odohratia comebackovej koncertnej šnúry by mesačne získal 150.000 dolárov.

AEG Live tvrdí, že Murraya nenajala, ani naňho nedohliadala a nenaliehala, aby Jacksona dostal do formy za každú cenu. Spoločnosť podotkla, že spevák mal lieky predpísané a okrem toho už roky pred tým, ako podpísal zmluvu s AEG Live, mal problémy so závislosťou. AEG Live tvrdí, že sa nedalo predvídať, že Murray predstavuje pre Jacksona nebezpečenstvo.

Michael Jackson zomrel v roku 2009 po smrteľnej dávke anestetika propofol, používaného pri operáciách, ktoré bral, aby zaspal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies