Michael Gambon už nebude hrať v divadle

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:19 • 2 min
Michael Gambon už nebude hrať v divadle

LONDÝN - Britský herec Michael Gambon má ťažkosti s pamäťou. Rozhodol sa preto, že už ďalej nebude hrať v divadle.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročný rodák z Dublinu to uviedol pre britský nedeľník The Sunday Times. "Je strašné priznať si to, no už to viac nemôžem robiť. Keď si pred seba položím scenár, učím sa ho hodiny. Je to desivé," vyjadril sa umelec. Zároveň však poprel tvrdenia, že by chcel s herectvom skoncovať už nadobro.

 

Spomínaný nedeľník tiež uviedol, že Gambon v roku 2009 prekonal niekoľko záchvatov paniky. Tie sa uňho objavili po tom, ako počas predstavenia zabudol text. Vlani sa mal na divadelných doskách predstaviť spolu s Tomom Hollanderom. Krátko po tom, ako začali skúšať, však od projektu odstúpil. "Mal som v ušiach slúchadlo a bolo tam dievča, ktoré mi takýmto spôsobom mohlo pomáhať s replikami. Po hodine som si však uvedomil, že to nebude fungovať. Nemôžete sa voľne pohybovať po pódiu, kričať a behať, keď vám pritom niekto číta vaše repliky," objasnil herec. 

 

Michael Gambon počas svojej kariéry získal okrem iného štyri televízne ceny BAFTA, dve nominácie na Emmy a jednu na Zlatý glóbus. Známy je napríklad ako profesor Dumbledore zo série filmov o čarodejníkovi Harrym Potterovi, kde od tretej časti nahradil zosnulého Richarda Harrisa. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj z filmov Ospalá diera (1999), Dymová clona (1999), Gosford Park (2001), Krajina strelcov (2003), Život pod vodou (2004), Svet zajtrajška (2004), Po krk v extáze (2004), Božská Júlia (2004), Satan prichádza (2006), Nezlomná vôľa (2006), Kauza CIA (2006), Kráľova reč (2010) alebo Kniha prežitia (2010). V roku 2010 si zahral vo vianočnom špeciále kultového britského sci-fi seriálu Doctor Who (2005), u nás známeho aj ako Pán času. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies