Michael Fassbender možno stvárni strážcu majáka

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 10:06 • 2 min
Michael Fassbender možno stvárni strážcu majáka

DUBLIN - Írsko-nemecký herec Michael Fassbender rokuje o úlohe v pripravovanej dráme The Light Between Oceans. Filmovú adaptáciu rovnomennej knihy austrálskej autorky M. L. Stedman bude režírovať Derek Cianfrance, ktorý pracoval aj na filmoch ako Blue Valentine (2010) alebo The Place Beyond the Pines (2012). Producentmi budú Jeffrey Clifford a David Heyman. Ako informoval portál The Wrap, 37-ročný rodák z nemeckého Heidelbergu by mal vo filme stvárniť jednu z hlavných postáv, strážcu majáka.

slovakia

left justify in out

Román, ktorý vyšiel v roku 2012 aj v slovenskom preklade pod názvom Svetlo medzi oceánmi, zachytáva príbeh strážcu majáka Toma a jeho manželky Isabel. Tí sa usadia na opustenom ostrove, kam zásobovací čln pripláva iba každé tri mesiace. Po tom, čo Isabel potratí aj tretieho potomka, vyplaví more na breh čln s mŕtvym mužom a žijúcim dieťaťom. Tom puntičkársky dodržiava predpisy, nález chce preto ihneď nahlásiť úradom. Manželia si však dieťa napokon osvoja a dajú mu meno Lucy. Po dvoch rokoch sa s ním vyberú na pevninu a uvedomia si, že na svete sú aj iní ľudia a medzi nimi žena, ktorá zúfalo hľadá svoju stratenú dcéru. 

 

Michael Fassbender, syn severoírskej matky a nemeckého otca, zaujal v roku 2008 hlavnou rolou v dráme Hlad, ktorá bola zároveň jeho prvou spoluprácou s režisérom Steveom McQueenom. Okrem toho si zahral tiež v miniseriáli Bratstvo neohrozených (2001) či snímkach 300 (2006), Fish Tank (2009), Nehanební bastardi (2009), Centurion (2010), Nebezpečná metóda (2011). Taktiež stvárnil Magneta vo filmoch o mutantoch X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Predstavil sa aj v akčnom trileri Skrat (2011) Stevena Soderbergha či sci-fi Prometheus (2012) režiséra Ridleyho Scotta. Zrejme najväčší úspech mu však prinieslo stvárnenie muža závislého od sexu v McQueenovej dráme Hanba (2011). Za herecký výkon v úlohe Brandona Sullivana si v septembri 2011 na medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach vyslúžil Coppa Volpi pre najlepšieho herca a neskôr získal okrem mnohých ďalších British Independent Film Award a tiež nominácie na Zlatý glóbus, BAFTA alebo Satellite Award. V roku 2013 ho mohli diváci vidieť v trileri Konzultant Ridleyho Scotta a historickej dráme 12 rokov otrokom Stevea McQueena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies