Michael Douglas dostane v novembri hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy

NETKY.SK • 25 Október 2018, 14:56 • 2 min
Michael Douglas dostane v novembri hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy

LOS ANGELES - Americký herec Michael Douglas dostane po takmer 50 rokoch strávených vo filmovom šoubiznise hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Oscarový herec, známy svojimi úlohami vo filmoch Wall Street (1987), Základný inštinkt (1992) či Voľný pád (1993), bude mať vlastnú hviezdu neďaleko hviezdy svojho otca, 101-ročného Kirka Douglasa, veterána kinematografie, ktorý účinkoval vo filmoch ako Chodníky slávy (1957) alebo Spartakus (1960).

 

Douglas (74) sa preslávil účinkovaním v kriminálnom televíznom seriáli Ulice San Francisca (1972-77). Svojho prvého Oscara získal za spoluprodukovanie filmu Prelet nad kukučím hniezdom (1975) režiséra Miloša Formana. Druhú sošku získal za stvárnenie hlavnej úlohy vo filme Wall Street režiséra Olivera Stonea. Douglas je i držiteľom cien César, Emmy a Zlatý glóbus.

 

Douglas sa stal jedným z najúspešnejších hercov svojej doby. V roku 2000 sa oženil s waleskou herečkou Catherinou Zetovou-Jonesovou, s ktorou má dve deti. V roku 2010 mu diagnostikovali rakovinu hrdla, z ktorej sa mu podarilo vyliečiť.

 

Jeho hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v Los Angeles mu pomôže odhaliť herečka a aktivistka Jane Fondová, ako aj podpredseda mediálnej spoločnosti NBCUniversal Ron Meyer. Douglasova hviezda bude mať poradové číslo 2648, dopĺňa Sky News. Douglas v septembri rečnil pri odhaľovaní hviezdy svojho kolegu Erica McCormacka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies