Michael Caine: Mladí herci chcú len slávu a peniaze

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:11 • 2 min
Michael Caine: Mladí herci chcú len slávu a peniaze

LONDÝN - Mládež dnes vo filmovom priemysle hľadá len slávu a peniaze, myslí si anglický oscarový herec Michael Caine.

slovakia

left justify in out

"Dnes chcú byť mladí hercami len preto, že chcú byť slávni a bohatí. Odohrajú si malú rolu v televízii a každý ich pozná. V skutočnosti ale nevedia hrať," vyjadril sa 83-ročný rodák z Londýna pre britský denník The Daily Telegraph. "Sú tiež príliš mladí. Ja som mal 30, keď som sa stal známym. Videl som, ako to ľudí ničí. V tridsiatke už nebudú zaujímaví," vysvetlil.

 

Jeho herecká kolegyňa Emma Thompson v tejto súvislosti dodala, že štúdiá obsadzujú najmä hercov populárnych na sociálnych sieťach, čo je podľa nej katastrofa. "Obsadzujeme ľudí, ktorí sú populárni na sociálnych sieťach len preto, aby sa filmy lepšie predávali," spresnila 57-ročná dvojnásobná držiteľka Oscara, zatiaľ čo Judi Dench vyjadrila znepokojenie v súvislosti s nákladmi mladých na školy. "Myslím, že je znepokojujúce, aké drahé je štúdium. Dostávam nespočetne veľa listov od mladých, ktorí sa snažia dostať na herecké školy, ale nemajú na to peniaze," poznamenala 81-ročná herečka, ktorá získala v roku 1999 Oscara za stvárnenie kráľovnej Alžbety I. vo filme Zamilovaný Shakespeare (1998).

 

Michael Caine, ktorý patrí k najuznávanejším britským hercom súčasnosti, sa počas kariéry objavil vo vyše 150 filmoch a seriáloch. Fanúšikovia Batmana ho môžu poznať ako verného komorníka Alfreda z trilógie Batman začína (2005), Temný rytier (2008) a Návrat Temného rytiera (2012) Christophera Nolana. Na konte má dva Oscary za vedľajšie roly vo filmoch Hana a jej sestry (1986) a Pravidlá muštárne (1999). Od roku 2000 má rytiersky titul.
Emma Thompson získala Oscara v roku 1993 ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe filmu Howards End (1992). Druhú cenu americkej Akadémie filmových umení a vied jej v roku 1996 vyniesol scenár filmu Rozum a cit (1995), ktorý napísala podľa rovnomennej knihy Jane Austen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies