Michael Bloomberg potvrdil úvahy o prezidentskej kandidatúre

NETKY.SK • 9 Február 2016, 08:12 • 2 min
Michael Bloomberg potvrdil úvahy o prezidentskej kandidatúre

NEW YORK - Bývalý newyorský starosta Michael Bloomberg vyhlásil, že zvažuje kandidatúru v tohtoročných voľbách nového prezidenta USA. Agentúra Reuters o tom informuje s odvolaním sa na dnešné vydanie denníka Financial Times (FT).

slovakia

left justify in out

Mediálny magnát Bloomberg, ktorý bol starostom New Yorku v rokoch 2002-2013, sa podľa FT vyjadril, že "berie do úvahy všetky možnosti". Odpovedal tak na otázku, či uvažuje o tom, že by sa uchádzal o kreslo prezidenta USA.

 

Denník New York Times ešte v januári uviedol s odvolaním sa na zdroje z Bloombergovho okolia, že spolupracovníci tohto známeho miliardára a filantropa dostali za úlohu pripraviť plány pre jeho možnú nezávislú prezidentskú kandidatúru. Bloomberg je údajne ochotný investovať do kampane pred novembrovými voľbami v USA najmenej miliardu dolárov a konečné rozhodnutie o prípadnom vstupe do boja o Biely dom chce prijať do začiatku marca.

 

Bloomberg (73) je známy svojimi úzkymi väzbami na Wall Street a liberálnymi názormi na riešenie sociálnych otázok. Pôvodne patril do republikánskeho tábora, od roku 2007 však vystupuje ako nezávislý. V posledných rokoch investoval milióny dolárov do kampaní zameraných na posilnenie kontroly zbraní v USA a tiež reformu imigračnej legislatívy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona