MHV SR alternatívy trasovania ropovodu nemá

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:41 • 2 min
MHV SR alternatívy trasovania ropovodu nemá

MHV SR alternatívy trasovania ropovodu nemá

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo hospodárstva a výstavby (MHV) SR oficiálne potvrdilo predsedovi občianskeho združenia (OZ) Nie ropovodu cez Žitný ostrov Miroslavovi Dragunovi, že vypracované alternatívy trás ropovodu z Bratislavy do Schwechatu od Transpetrolu nemá. Uviedol to predseda združenia Dragun.
      Ako ďalej povedal, členovia OZ si dnes prišli na MHV SR vyžiadať alternatívy trasovania ropovodu, pretože rezortný šéf Ľubomír Jahnátek ich prisľúbil zverejniť do 30. júna 2010. "Do dnešného dňa však na verejnosť žiadne alternatívy nevyšli, tak sme sa prišli informovať na Ministerstvo hospodárstva a výstavby SR, či alternatívy trasovania ropovodu existujú, alebo nie," uviedol na brífingu pred MHV Dragun.
      Na mieste je podľa neho otázka, čo do dnešného dňa robilo ministerstvo hospodárstva a čo robil Transpetrol? "Prečo pán minister sľuboval do 30. júna 2010 zverejniť trasy, keď vedel, že bude po voľbách?" spýtal sa predseda OZ. "Opäť sa teda potvrdilo, že rezortný minister Jahnátek v projekte ropovodu klamal a zavádzal verejnosť. Potvrdilo sa zároveň to, že táto už, chvalabohu, dosluhujúca vláda odmieta názor približne 40.000 občanov, ktorí sa podpísali pod petíciu Nie ropovodu cez Žitný ostrov," povedal Dragun.
      "Našimi ďalšími krokmi bude, že počkáme na novú vládu. Chystáme sa rokovať s novým ministrom hospodárstva a výstavby, ako aj so zástupcami ministerstva životného prostredia. Proste, od budúcej vlády chceme nejaké reálne kroky," dodal Dragun.
      Skutočnosť, že návrhy trasovania ropovodu MHV SR od Transpetrolu nedostalo, potvrdil po dnešnom poslednom rokovaní vlády aj minister hospodárstva a výstavby SR Ľubomír Jahnátek. "Nedostali sme ešte trasy z Transpetrolu. Neviem, prečo sa to zdržalo," povedal dnes Jahnátek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies