MHD v Bruseli bude od dnešného rána fungovať, štrajk sa skončil

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 06:59 • 2 min
MHD v Bruseli bude od dnešného rána fungovať, štrajk sa skončil

MHD v Bruseli bude od dnešného rána fungovať, štrajk sa skončil - Doprava Mestská hromadná doprava v hlavnom meste Belgicka bude od dnešného rána po trojdňovom štrajku opäť fungovať. Oznámili to odborové zväzy bruselskej mestskej hromadnej dopravy STIB, k

slovakia

left justify in out

img

Mestská hromadná doprava v hlavnom meste Belgicka bude od dnešného rána po trojdňovom štrajku opäť fungovať. Oznámili to odborové zväzy bruselskej mestskej hromadnej dopravy STIB, ktoré štrajk v reakcii na ubitie dispečera na smrť vyhlásili.
      Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles (STIB) v noci nadnes informovala, že sa belgická vláda zaviazala urobiť opatrenia na zlepšenie bezpečnosti v bruselskej mestskej hromadnej doprave.
      Zamestnanci STIB vstúpili do štrajku v sobotu po tom, ako bol dispečer spoločnosti, privolaný k zrážke mestského autobusu s osobným autom, zbitý tak, že neskôr zomrel. Zranený vodič osobného auta spolu so spolujazdcom si totiž na miesto nehody privolali  priateľov. Dispečera napadli, keď prikázal vodičovi autobusu, aby sa pred nahnevaným davom uzavrel v autobuse.
      Mestské i federálne orgány v pondelok prisľúbili posilniť policajnú prítomnosť v belgickej metropole a najať viac bezpečnostných pracovných pre mestskú dopravu.
      STIB sa už dlho ponosovala na stúpajúci počet násilností voči zamestnancom verejnej dopravy.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies