MHC Martin zdolal MHK 32 Liptovský Mikuláš

NETKY.SK • 22 Január 2017, 19:42 • 2 min
MHC Martin zdolal MHK 32 Liptovský Mikuláš

MARTIN - MHC Martin - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

slovakia

left justify in out

MHC Martin - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Góly: 9. Pokrivčák (Surovka), 20. Galamboš (Varga), 27. Varga (Rusina, Galamboš), 44. Korostin (Varga, Galamboš) - 21. M. Sukeľ (Kriška, Uram), 39. Lištiak (Makovský, Piatka). Rozhodovali: Snášel, Husár - Bednár, Gajan, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 2000 divákov.

 

Zostavy:

 

MHC Martin: Dzubina - Rusina, Brňák, Pacalaj, Salija, König, Leško - Korostin, Galamboš, Varga - Rzavský, Heizer, Koyš - Pokrivčák, Dlouhý, Surovka - Dvořák, Jurášek, Šálka

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan - Makovský, Šiška, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Oravec - Rudolf Huna, Robert Huna, Uhrík - Kriška, M. Sukeľ, Uram - Števuliak, Cibák, J. Sukeľ - Lištiak, Piatka, Laco

 

Stredoslovenské derby začali obe mužstvá opatrne a dlho sa na ľade nič nedialo. Vzruch priniesla až 9. minúta, keď Pokrivčák z protiútoku trafil z uhla medzi betóny Križana a domáci sa ujali vedenia. Ďalšie minúty patrili domácemu gólmanovi Dzubinovi, ktorý najskôr zneškodnil strelu Rudolfa Hunu po úniku a potom si poradil aj so šancou M. Sukeľa, ktorému ideálne prihral Uram. V 19. min stálo pri ňom aj šťastie, keď teč Piatku skončil tesne vedľa ľavej žŕdky.

 

Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Dvojica Varga - Galamboš v oslabení zvládla prečíslenie dvoch proti jednému a Galamboš pridal druhý gól Martina. Liptáci mali v závere prvej a na začiatku druhej tretiny výhodu dvojnásobnej presilovky, ktorú využil M. Sukeľ a znížil. Od 26. min hrali aj domáci presilovku 5:4, ktorú zužitkoval Varga a Martin viedol opäť o dva góly.

 

Strelci potom viackrát zaváhali na oboch stranách, ale v 39. min už bol hosťujúci Lištiak úspešný a Liptáci znížili na 3:2. V úvode tretieho dejstva nevyužili dobré príležitosti domáci Korostin a Rzavský, ale v 44. min sa pekne uvoľnil Korostin a umiestnenou strelou prekonal Križana.

 

V 49. min sa ocitol v tutovke Kriška a po ňom aj Nádašdi, ale Dzubina potvrdil dobrú formu. V 52. min si na martinskom gólmanovi "vylámal zuby" aj Šiška. V 56. min strieľal z dobrej pozície Varga, ale Križan bol na mieste. Martinskí hokejisti záver zápasu zvládli takticky a tak sa tešili z cenného víťazstva a troch bodov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona