M.FTÁČNIK: Všetko postupuje tak, aby sme v polovici apríla odovzdali štadión

NETKY.SK • 11 Február 2011, 08:07 • 2 min
M.FTÁČNIK: Všetko postupuje tak, aby sme v polovici apríla odovzdali štadión

M.FTÁČNIK: Všetko postupuje tak, aby sme v polovici apríla odovzdali štadión

slovakia

left justify in out

img

Harmonogram na stavbe Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa plní. Slovenskí a švajčiarski hokejisti, ktorí ho užívajú, nemajú pripomienky. Na tlačovej besede to dnes povedal bratislavský primátor Milan Ftáčnik pred turnajom Slovakia CUP 2011, ktorý sa uskutoční pred svetovým hokejovým šampionátom v  hlavnom meste SR.
"Všetko postupuje tak, ako bolo plánované, tak aby sme v polovici apríla mohli splniť dohodnutý termín a odovzdať štadión na majstrovstvá sveta," povedal Ftáčnik. Popoludní bol na hlavnej ľadovej ploche tréning slovenskej hokejovej reprezentácie.
Podľa informácií z magistrátu prvotné odhadované náklady na rekonštrukciu štadióna boli 74,822 milióna eur. Mesto získalo od ministerstva školstva dotáciu 40,575 milióna eur, pričom v reálnom vyjadrení bola nižšia o DPH. Po piatich dodatkoch k zmluve o dielo bola cena zvýšená o 11,3 milióna eur na 85,878 milióna eur.
Nepelov štadión bude od pondelka 14. februára opäť uzatvorený pre pokračujúce stavebné práce, ktoré má generálny dodávateľ prác Ingsteel skončiť a odovzdať 28. februára. Potom sa bude pokračovať úpravou interiérov, reštauračných zariadení, prípravou skyboxov, dodal primátor.
"Technológie idú na prvýkrát, chladených je 4500 m2 plochy, máme 60 km chladiacich trubiek a dve poschodia parkingu," konštatoval generálny riaditeľ dodávateľskej firmy Anton Bezák.  
Generálny riaditeľ Organizačného výboru MS 2011 Igor Nemeček k situácii povedal, že hala je v dočasnom užívaní pre turnaj. Podľa neho boli švajčiarski hokejisti, ktorí prišli na Slovakia CUP 2011, veľmi milo prekvapení úrovňou kabín a zázemím. V piatok 11. februára nebude v hale 9000 ľudí, ale obmedzený počet, potvrdil. Na záver informoval, že zo Slovakia CUP 2011 budú televízne prenosy na Slovensku a v zahraničí.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies