MFK Michalovce s novým šéfom predstavenstva i so zmenami v kádri

NETKY.SK • 10 Január 2017, 17:48 • 2 min
MFK Michalovce s novým šéfom predstavenstva i so zmenami v kádri

MICHALOVCE - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prezimovali na 8. mieste tabuľky najvyššej súťaže, po odstúpení Spartaka Myjava sa posunú na 7. priečku. V jesennej časti nazbierali dovedna 22 bodov (bilancia: 6 - 4 - 8, skóre 22:32), majú však jeden zápas s Ružomberkom k dobru, keďže decembrový duel 18. kola Fortuna ligy na východe SR sa neuskutočnil pre nespôsobilý terén a odohrá sa na jar (pravdepodobne 9. mája).

slovakia

left justify in out

V kádri michalovského klubu prišlo k zmenám. Na prvom tréningu sa trénerovi Antonovi Šoltisovi hlásilo 24 hráčov, z toho dvaja brankári. Chýbala trojica Dávid Škutka, Ivan Kotora a nigérijský obranca Celestine Lazarus, ktorým sa skončili kontrakty a neprišlo k dohode na nových. Netýka sa to však ghanského stredopoliara Emmanuel Mensaha: tomu sa síce tiež skončila zmluva, ale na úvodnom pondelňajšom zraze chýbal pre chorobu. Absentovala aj dvojica Albáncov Kristi Qose a Kristian Kushta, ktorí by sa mali čoskoro pridať k mužstvu. Na skúšku do českého Slovácka odišiel Dominik Kunca.


V kolónke príchodov figurujú dorastenci Peter Kolesár, René Lukáč, na skúške je obranca Martin Kubena z Liptovského Mikuláša ako aj bývalý stopér Košíc Peter Kavka, ktorý naposledy hral v českom Vlašime. Na prvom tréningu bol aj útočník Filip Serečin, ktorý v lete pred michalovskou ponukou uprednostnil Kazachstan a klub Šachter Karaganda, ako aj španielsky stopér Vernon De Marco Morlacchi, ktorý na jeseň hosťoval v ŠK Slovan Bratislava a v Michalovciach má ešte do leta platný kontrakt.

 

Na Zemplíne sa pridá k mužstvu aj pravý obranca estónskej reprezentácie do 21 rokov Hindrek Ojamaa, ktorý príde na skúšku z Levadie Tallinn. "Nevylučujem ešte pohyb v kádri, a to oboma smermi. Politika klubu sa po odstúpení Myjavy z najvyššej súťaže zmenila. Naším cieľom teraz je budovať mužstvo na budúcu sezónu," uviedol pre Noviny Zemplína tréner Michaloviec Anton Šoltis.


Hráči sa budú pripravovať v domácich podmienkach. Za teplom nevycestujú, v termíne 29. januára - 4. februára absolvujú kondično-herné sústredenie vo Vysokých Tatrách. V pláne majú deväť stretnutí, okrem slovenských súperov to budú aj protivníci z Poľska, Ukrajiny či Maďarska. Na úvod sa predstavia v maďarskom Diósgyöri, kde 14. januára absolvujú dvojzápas proti miestnemu prvoligistovi. V generálke na jarnú časť ročníka 2016/2017 nastúpi MFK Zemplín 11. februára na pôde druholigového FK Poprad.

 

"Pokiaľ ide o prípravné duely, máme to dosť pestré, čo je výborné. Teším sa na zahraničnú konfrontáciu," podotkol kouč Šoltis, ktorý opísal prvé dni prípravy: "Pôjdeme skôr do kondície a objemov. Tréningy budú zo začiatku náročnejšie, postupne budeme pozerať aj na hernú stránku, tak, aby sme boli dobre pripravení na začiatok jarnej časti súťaže." Pre rekonštrukciu trávnika absolvujú Michalovčania prvý fortunaligový zápas na vlastnom štadiíone až 22. apríla proti Dunajskej Strede v rámci 28. kola najvyššej súťaže.


V Michalovciach po odstúpení Igora Šoltinského nemali niekoľko týždňov šéfa klubu, to však už nie je pravda. "Predsedom predstavenstva sa stal Štefan Laurinčík. Novými členmi sú za mesto Július Olejár a za firmu Scorp Jozef Sokologorský," prezradil pre denník Šport novinku o šesťčlennom predstavenstve jeho člen Ján Sabol. Spomenutý Laurinčík bol doteraz technickým riaditeľom v MFK Zemplín.

Prehľad stretnutí MFK Zemplín Michalovce v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:


14. januára 2017: DVTK Diósgyör (Maď.) - MFK Zemplín Michalovce (dvojzápas)
18. januára: MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov (II. liga)
21. januára: MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov
25. januára: MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov (III. liga)
28. januára: Hoverla Užhorod (Ukr.) - MFK Zemplín Michalovce
31. januára: MFK Zemplín Michalovce - Gornik Zabrze (Poľ.-II. liga) - hrá sa v Poprade
5. februára: Cracovia Krakov (Poľ.) - MFK Zemplín Michalovce
11. februára: FK Poprad (II. liga) - MFK Zemplín Michalovce (generálka)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies