MFK Michalovce bude bez opôr v dueli proti Bardejovu, Žofčák zostáva

NETKY.SK • 19 Január 2017, 14:16 • 2 min
MFK Michalovce bude bez opôr v dueli proti Bardejovu, Žofčák zostáva

BRATISLAVA - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce hrali nerozhodne 1:1 s druholigovým Partizánom Bardejov v stredajšom prípravnom dueli, ktorý bol náhradou za neuskutočnený dvojzápas v maďarskom Diósgyöri (nehralo sa pre snehovú kalamitu).

slovakia

left justify in out

V michalovskom drese prekvapujúco chýbalo viacero hráčov, ktorí boli dosiaľ oporami: v akcii neboli Emmanuel Mensah, Dominik Kunca, Martin Koscelník, Marcos Calero Pérez či Vernon De Marco Morlacchi, ktorý na jeseň hosťoval v Slovane Bratislava. Útočníka Filipa Serečina, ktorý je v MFK Zemplín na skúške, vyradilo menšie zranenie.


"Máme viacero hráčov, ktorým sa v lete končia zmluvy, preto nehrali. Nastavili sme jednotnú politiku. Chceme, aby hráči predĺžili kontrakty, prakticky na rok a pol odteraz. Aby sme vedeli, že s nimi môžeme rátať. Zatiaľ sa tak nestalo, preto proti Bardejovu nehrali," vysvetlil pre portál profutbal.sk zmeny v zostave tréner Michaloviec Anton Šoltis, ktorý na margo 22-ročného ghanského stredopoliara Mensaha ešte doplnil:

 

"Ťažko sa mi k tomu vyjadrovať. Nikdy nehovor nikdy. Možno ešte budem mať trošku trpezlivosti, ale už nie veľa. Hráčov, ktorí tu nechcú byť, nepotrebujeme. Každý je nahraditeľný, aj Mensah. Hoci urobil toho dosť, na jeseň ukázal, že vie hrať futbal. Ale pokiaľ tu nechce byť, nikoho nebudeme držať nasilu. V najbližších dňoch sa rozhodne, liga sa blíži. Musíme to uzavrieť, aby sme sa mohli posunúť ďalej."

 

Vo futbalových kuloároch sa hovorilo aj o možnom odchode stredopoliara a kapitána michalovského tímu Igora Žofčáka, o ktorého prejavil záujem ambiciózny druholigista z Popradu. "Žofčák u nás zostáva, to bola len ´kačica´. Igor ani nikam nechcel odísť," potvrdil kouč Šoltis zotrvanie 33-ročného bývalého slovenského reprezentanta v MFK Zemplín.


V "žlto-modrom" drese sa proti Bardejovu objavilo v zostave viacero mladíkov zo staršieho dorastu, ako aj dvojica avizovaných defenzívnych hráčov: stopér Peter Kavka a estónsky reprezentant do 21 rokov Hindrek Ojamaa. Spomenuté duo nastúpilo proti Partizánu v základnej zostave a odohralo 70 minút. "Kavka a Ojamaa prišli na skúšku, sú v rokovaní s vedením nášho klubu," doplnil Anton Šoltis.


"Osobne som sa cítil v dueli s Bardejovom veľmi dobre. S chlapcami sa celkom zohrávam, kolektív ma prijal super. Hralo sa mi fajn," vyjadril sa pre profutbal.sk 26-ročný Kavka a pokračoval: "Zimná príprava je dosť náročná. Minulý týždeň bol ešte celkom v pohode, ale teraz už šliapeme. Je to cítiť predovšetkým na nohách, no tak to má byť. Už sa nevieme dočkať ďalších zápasov. Predsa len, je to zábavnejšie, ako len tak behať." Je reálne, že bývalý hráč MFK Košice, ktorý uplynulý rok strávil v druholigovom českom Vlašime, podpíše na Zemplíne zmluvu.

 

"Všetko vo Vlašime bolo super, som veľmi rád, že som tam bol. Vo veľa veciach mi to pomohlo, ale cítil som, že sa chcem vrátiť do prvej ligy. Ozvali sa mi Michalovce, tak som sa prišiel ukázať. Uvidíme, ako to dopadne. Výhoda je, že tréner Šoltis ma dokonale pozná. Prakticky ma vychoval, prešiel som s ním od ´béčka´ v Košiciach až po ´áčko´. V najbližších dňoch budeme s vedením rokovať o zmluve," objasnil svoju situáciu 188 cm vysoký stopér Peter Kavka.

 

Jeho meno zarezonovalo v médiách v spojitosti s kauzou FC VSS Košice, ktorý jemu a ďalšiemu obrancovi Ľubomírovi Korijkovovi stále nesplatil dlhy. "Niečo mi už prišlo, no stále to nie je celá suma. Čakám. Ťažko to komentovať, situácia vo VSS je taká, ako je," dodal Kavka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies