MFF v Cannes otvorí film o Grace Kellyovej s Nicole Kidmanovou

NETKY.SK • 24 Január 2014, 18:11 • 2 min
MFF v Cannes otvorí film o Grace Kellyovej s Nicole Kidmanovou

CANNES - Projekcia mimosúťažnej snímky francúzskeho režiséra Oliviera Dahana Grace of Monaco o premene niekdajšej hollywoodskej filmovej divy Grace Kellyovej v monackú kňažnú Graciu Patriciu otvorí 67. ročník medzinárodného filmového festivalu v Cannes. Informovali o tom dnes organizátori podujatia, ktoré sa tento rok uskutoční v dňoch 14.-25. mája.

slovakia

left justify in out

Uvedenie filmu, v ktorom titulnú postavu stvárnila Nicole Kidmanová a knieža Rainiera III. si zahral americký herec Tim Roth, opakovane odložili. V samotnom monackom kniežatstve sa však na film pozerajú kriticky s tým, že je historicky nepresný, zbytočne okázalý a miestami ide o čistú fikciu. Zlatá palma z Cannes, ktorá je hlavnou cenou súťaže celovečerných filmov od roku 1955, patrí medzi najvyššie cenené trofeje sveta kinematografie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies