MFF Bratislava bude plný príbehov, v dvoch sa predstaví Sean Penn

NETKY.SK • 20 Október 2011, 19:57 • 2 min
MFF Bratislava bude plný príbehov, v dvoch sa predstaví Sean Penn

MFF Bratislava bude plný príbehov, v dvoch sa predstaví Sean Penn - Kultúra Najmä príbehmi chce osloviť 13. ročník Medzinárodného filmového festivalu (MFF) Bratislava.

slovakia

left justify in out

img

Najmä príbehmi chce osloviť 13. ročník Medzinárodného filmového festivalu (MFF) Bratislava. Filmy, ktoré majú vytiahnuť diváka z depresie, sa budú premietať v siedmich kinosálach hlavného mesta. TASR informovala Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu, ktorý ponúkne novinky zo slovenskej kinematografie, nezávislé filmy či festivalových víťazov z Cannes, Berlína a Benátok.
V Cannes Zlatou palmou ovenčený film Terrenca Malicka Strom života zavedie divákov do Texasu 50. rokov minulého storočia. Hviezdne obsadená snímka (Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastainová) rozpráva príbeh Jacka, ktorý sa stráca v modernom svete a snaží sa zorientovať v živote. Americký herec Sean Penn si zahral aj ústrednú postavu ďalšieho filmu, ktorý bratislavský festival premietne v sekcii Panoráma. V snímke Toto je to miesto Penn stvárnil bývalú rockovú hviezdu, ktorá sa vydá na cestu naprieč Amerikou. Film vznikol pod režisérskou taktovkou talianskeho tvorcu Paola Sorrentina.
Príbehom je venovaná aj tematicky zameraná programová sekcia, ktorú organizátori MFF Bratislava venovali najdiskutovanejším filmovým príbehom súčasnosti. Sekcia Príbehy prinesie filmy urbárne i tie, ktoré sa odohrávajú mimo civilizácie. V príbehovej sekcii nájdu diváci napríklad film z Afganistanu Kandahar Break, ale aj kontroverznú hranú snímku Víťazstvo o francúzskom prezidentovi Nicolasovi Sarkozym. Príbeh špičkového európskeho politika, ktorý má víziu, vidí dopredu a zároveň tak trochu žije v oblakoch, vznikol na dokumentárnom základe.
Zvláštny životný osud predstaví dokument Calvet - skutočný príbeh Jean-Marca Calveta, ktorý dostal od života druhú šancu. Začínal ako dieťa ulice, robil bodyguarda, priekupníka drog, až sa nakoniec sám stal narkomanom. Žil v Južnej Amerike, kde celé dni a noci stál s nabitou puškou vo svojom dome, lebo sa bál pomsty mafie. Nakoniec začal maľovať po stenách farbou zmiešanou s krvou. V súčasnosti je úspešným umelcom, ktorý učí maľbu na akadémii v Nikarague a svoje diela vystavuje po celom svete.
V poradí 13. Medzinárodný filmový festival Bratislava sa uskutoční v dňoch 4. až 9. novembra v Multiplexe Cinema City Eurovea, v kinách Mladosť a Lumiére, Slovenskej národnej galérii a v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona