MF SR hodnotí vstup do eurozóny pozitívne, občanom prinieslo euro vyššie platy

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 10:06 • 2 min
MF SR hodnotí vstup do eurozóny pozitívne, občanom prinieslo euro vyššie platy

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR hodnotí vstup Slovenska do eurozóny pozitívne. Spoločná európska mena priniesla občanom vyššie platy, s členstvom v eurozóne však prišla aj povinnosť ručiť za záväzky v eurovale. Uviedol to pre TASR tlačový odbor rezortu financií.

slovakia

left justify in out

Vstup do eurozóny bol podľa MF súčasťou reformnej stratégie Slovenska orientovanej na integráciu do európskych a transatlantických štruktúr. "Slovensko si sľubovalo od vstupu do eurozóny prijatie pevnej meny s nízkou infláciou, prílev zahraničných investícií, podieľanie sa na rozhodnutiach menovej únie a v neposlednom rade aj skvalitnenie inštitucionálneho riadenia fiškálnej a menovej politiky," priblížilo ministerstvo.

 

Celkovo hodnotí rezort financií prijatie eura pozitívne. "Podľa analytikov máme vďaka euru približne o 4 % vyššie príjmy, ako by sme mali bez neho," skonštatovalo MF s tým, že občanom prinieslo euro vyššie platy. Zároveň však poukázalo na to, že s členstvom v eurozóne prišla aj vyššia miera solidarity s ostatnými členmi klubu v podobe ručenia za záväzky v eurovale.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies