Mezenská: Náklady FNM v budúcom roku považujem za privysoké

NETKY.SK • 20 November 2015, 10:24 • 2 min
Mezenská: Náklady FNM v budúcom roku považujem za privysoké

BRATISLAVA - Náklady Fondu národného majetku (FNM) SR v budúcom roku sú privysoké. Tvrdí to opozičná poslankyňa Helena Mezenská (OĽaNO), ktorá sa rozhodla, že návrh nákladov na činnosť FNM nepodporí.

slovakia

left justify in out

"Považujem za absurdné, ak na jednej strane rušíme FNM ako inštitúciu, ktorá spravovala štátny majetok, a na druhej strane len pre plánované obdobie na rok 2016 rozpočtujeme náklady a výdavky na činnosť FNM pre mňa vo vysokom objeme 1,6 milióna eur," skonštatovala na úvod siedmeho rokovacieho dňa 58. schôdze Národnej rady (NR) SR Mezenská.

 

Predseda výkonného výboru FNM Branislav Bačík uviedol, že je potrebné ešte rozpočtovať zdroje pre FNM v budúcom roku. "Fond sa ruší k 1. januáru 2016 a je ešte stále potrebné naplánovať tieto prostriedky. Právnym nástupcom je štát, teda Ministerstvo hospodárstva a fond do tohto času má ešte svoje povinnosti a úlohy," zdôvodnil Bačík.

 

FNM SR by mal v rokoch 2016 až 2018 hospodáriť ročne s výdavkami približne 1,66 milióna eur. "Záväzným rozpočtom je rozpočet na rok 2016, pričom nasledujúce roky sú orientačné a budú sa spresňovať v ďalšom rozpočtovom roku," vyplýva z návrhu rozpočtu nákladov na činnosť FNM.

 

FNM vznikol 28. júna 1991 zápisom do podnikového registra, pričom v súčasnosti vykonáva svoju činnosť na základe zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby. Hlavným poslaním fondu je zabezpečovať realizáciu procesu privatizácie a vykonávať s tým spojené majetkové a finančné operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies