Mexiko zasiahol hurikán: Vyvracal stromy, zmietol amerického surfistu-seniora

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 06:57 • 2 min
Mexiko zasiahol hurikán: Vyvracal stromy, zmietol amerického surfistu-seniora

MEXIKO - Hurikán Barbara dnes zasiahol juh Mexika na pobreží Tichého oceánu, pričom spôsobil povodne a vyvracal stromy. Úrady informovali, že si vyžiadal aj dva ľudské životy, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V hurikáne zahynul 61-ročný Američan, ktorý sa surfoval neďaleko pláže v Salina Cruz. Dvadsaťšesťročný Mexičan sa zase utopil pri pokuse prejsť cez rozvodnenú rieku.

Rýchlosť vetra dosahovala 120 kilometrov za hodinu, pričom hurikán sa presúval rýchlosťou 14 kilometrov za hodinu smerom na severo-severovýchod. Odborníci z amerického Národného centra pre hurikány predpokladajú, že hurikán v priebehu dnešnej noci pomerne rýchlo zoslabne.

Mexický štátny ropný monopol Pemex ešte predtým oznámil, že prevádzka v najväčšej mexickej ropnej rafinérii na pobreží Salina Cruz ostáva v normálnom režime.

Prístavy pre menšie plavidlá uzavreli a úrady začali s preventívnou evakuáciou obyvateľov niektorých oblastí, vrátane okolia rafinérie.

Meteorológovia predpokladajú, že na východe štátu Oaxaca a na západe štátu Chiapas by mohlo spadnúť okolo 10 až 20 centimetrov zrážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies