Mexiko vydalo do USA narkobaróna Joaquína "El Chapa" Guzmána

NETKY.SK • 20 Január 2017, 06:25 • 2 min
Mexiko vydalo do USA narkobaróna Joaquína "El Chapa" Guzmána

MEXIKO - Mexická vláda vo štvrtok oznámila, že vydala na trestné stíhanie do Spojených štátov narkobaróna Joaquína "El Chapa" Guzmána.

slovakia

left justify in out

Mexické ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Guzmána vydalo do USA vo štvrtok - deň pred inauguráciou novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

Guzmán, šéf drogového kartelu Sinaloa, je považovaný za jednu z najvýznamnejších postáv zločineckého prostredia v Mexiku. Začiatkom januára 2016 sa po tretíkrát dostal do rúk polície.

 

Prvýkrát ho zadržali v roku 1993 v Guatemale, odkiaľ bol vydaný do Mexika. V roku 2001, keď sa objavila informácia o jeho vydaní do USA, sa mu však z väzenia podarilo ujsť. Po 13 rokoch na úteku ho polícia znova chytila vo februári 2014.

 

V júli 2015 sa mu však opäť podarilo ujsť, a to tunelom vykopaným z cely väzenia do najbližšieho domu. Na úteku vtedy strávil pol roka. Vo väzení Ciudad Juárez pri hraniciach s USA, kde sa dosiaľ nachádzal, ho strážilo okolo 700 príslušníkov ochranky, a to vnútri objektu i v jeho okolí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona