Mexiko sa nebojí ani Holandska, Herrera: Cítime našu silu

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 12:20 • 2 min
Mexiko sa nebojí ani Holandska, Herrera: Cítime našu silu

RECIFE - Mexickí futbalisti túžia v Brazílii písať históriu. Tím okolo kapitána Rafaela Marqueza si po triumfe 3:1 nad Chorvátskom vybojoval postup do osemfinále svetového šampionátu a ani to nemá byť pre El Tri konečnou stanicou. Na rade je Holandsko.

slovakia

left justify in out

"Je to silný tím, ale hrali sme už aj proti najsilnejším mužstvám planéty a neprehrali sme. Dobre sa na Holandsko pripravíme a zvážime, ako ich môžeme zdolať. Cítime našu silu," povedal tréner Miguel Herrera, ktorého zverenci do poslednej chvíle na diaľku bojovali s Brazíliou o prvenstvo v A-skupine. So siedmimi bodmi napokon skončili o skóre druhí.

 

Mexiko zdolalo v skupine Chorvátov i Kamerun a inkasovalo iba raz. Celá krajina žije šampionátom, po postupe sa pri Pamätníku nezávislosti v Mexico City zhromaždili tisíce ľudí a oslavovali. Prezident Enrique Peňa Nieto neskrýval nadšenie. "Aký som hrdý!," napísal na sociálnej sieti Twitter. "Dnes ukázalo mužstvo prípravu, prístup, nadšenie i ducha. Nech žije Mexiko."

 

A to všetko ukázal tím, ktorý len s odretými ušami prešiel kvalifikáciou, počas ktorej prišli o prácu až traja reprezentační tréneri. Až pred barážou s Novým Zélandom prevzal Herrera mužstvo decimované nízkou sebadôverou a odvrátil hroziacu katastrofu - MS bez Mexika. Ešte pred rokom na Pohári konfederácií skončili Mexičania po trápení už v skupine, ekipa ale potom dostala úplne novú tvár.

 

"Neviem, či som bol tým správnym mužom, ktorý prišiel v správny čas. Ale viem, že som pre tento úspech tvrdo pracoval a som za to všetko vďačný," povedal iba 168 cm vysoký Herrera. Ten vyzdvihol výkony nestarnúceho kapitána Marqueza. Tridsaťpäťročný zadák proti Chorvátsku nasmeroval svoj tím prvým gólom k víťazstvu, navyše na ihrisku nepozná únavu a burcuje spoluhráčov. "Sme ako jeden organizmus na ihrisku i mimo neho," vyzdvihol Marquez najväčšiu prednosť Mexičanov. "Všetci sme si navzájom výborne 'sadli' a všetci máme jediný cieľ: písať pre našu krajinu novú históriu." 

 

Od roku 1994 Mexiko na MS vždy postúpilo do osemfinále, tam sa ale jeho cest



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies