Mexiko ponúklo 1,6 milióna dolárov za dolapenie narkobaróna Nemesia Osegueru

NETKY.SK • 16 August 2018, 07:11 • 2 min
Mexiko ponúklo 1,6 milióna dolárov za dolapenie narkobaróna Nemesia Osegueru

MEXICO - Mexiko ponúklo odmenu 30 miliónov pesos (1,6 milióna dolárov) za informácie vedúce k dolapeniu najhľadanejšieho narkobaróna Nemesia Osegueru Cervantesa, ktorého drogový kartel zaisťuje dodávky heroínu do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Oseguera, známy pod prezývkou El Mencho, je vodcom zločineckej organizácie s názvom Nová generácia Jalisca (CJNG), čo je v súčasnosti najmocnejší drogový kartel v Mexiku. Najhľadanejším mexickým narkobarónom sa stal po tom, ako bol v roku 2016 zadržaný šéf kartelu Sinaloa Joaquín Guzmán (El Chapo), ktorého vlani vydali na trestné stíhanie do USA.

 

Spojené štáty ponúkajú za informácie o Oseguerovi päť miliónov dolárov. Podľa amerických úradov jeho gang používa brutálne metódy s cieľom rozšíriť svoj obchod s heroínom, metamfetamínom a kokaínom. Kartel CJNG operuje nielen v USA, Mexiku a ďalších krajinách Latinskej Ameriky, ale aj v Afrike, Ázii a Európe.

 

Mexické úrady v máji tohto roku zatkli Oseguerovu manželku, ktorú obvinili z prania špinavých peňazí pre kartel CJNG. Jeho syn, ktorý patril medzi hlavných bosov kartelu, je v mexickom väzení s najprísnejším stupňom stráženia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies