Mexiko má tretieho trénera v priebehu týždňa

NETKY.SK • 13 September 2013, 10:25 • 2 min
Mexiko má tretieho trénera v priebehu týždňa

MEXICO CITY - Mexická futbalová reprezentácia má v priebehu týždňa tretieho trénera - Víctora Manuela Vuceticha. Deň po piatkovej domácej prehre 1:2 s Hondurasom v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie skončil na lavičke národného tímu tréner José Manuel De la Torre.

slovakia

left justify in out

Vedenie národnej federácie ho nahradilo Luísom Fernandom Tenom, ktorý bol dovtedy jedným z asistentov De la Torreho a Mexiko priviedol k zlatým medailám na futbalovom turnaji olympijských hier 2012 v Londýne.

Vo štvrtok však tamojšia futbalová federácia vymenovala spomenutého Vuceticha, prezývaného aj "Kráľ Midas". Ten bude mať za úlohu v zostávajúcich dvoch októbrových stretnutiach kvalifikácie znova "nakopnúť" reprezentáciu a vybojovať s ňou minimálne postup do interkontinentálnej baráže. V nej by viedla cesta na šampionát cez víťaza oceánskej zóny Nový Zéland. Mexičania aktuálne figurujú na 5. mieste finálovej skupiny zóny CONCACAF (na MS postupujú priamo 3 mužstvá, štvrtý tím hrá baráž, 

"Sme vo veľmi zložitej situácii a rozhodli sme sa osloviť Vuceticha, aby prevzal náš tím," vyhlásil prezident Mexickej futbalovej federácie Justino Compean. Päťdesiatosemročný Vucetich bol kandidátom na post trénera Mexika aj po MS 2010 v JAR, vtedy však odmietol z osobných dôvodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona