Mexiko hlási 12 zabitých na kohúťom zápase, traja mŕtvi na futbale v Acapulcu

NETKY.SK • 10 November 2015, 09:52 • 2 min
Mexiko hlási 12 zabitých na kohúťom zápase, traja mŕtvi na futbale v Acapulcu

ACAPULCO - Ozbrojení muži vtrhli na tajný kohútí zápas na juhu Mexika a dav prítomných zasypali guľkami; zabili 12 ľudí a zranili päť ďalších osôb. Informovali o tom v pondelok mexickí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v juhomexickom štáte Guerrero uviedla, že k útoku došlo v meste Cuajinicuilapa neďaleko hranice so štátom Oaxaca, na juhu tichomorského pobrežia. Niektorí návštevníci v dave zareagovali streľbou do útočníkov. Prokuratúra označila incident vo vyhlásení za "konfrontáciu".

 

Dvaja zo zabitých boli vo veku do 18 rokov, uviedla dnes tlačová agentúra AP. Podľa nemenovaného policajného predstaviteľa bol jednou z obetí 12-ročný chlapec, ktorého otec údajne riadil miestny zločinecký gang. Polícia však ešte nevedela potvrdiť motív útoku.

 

Medzi mŕtvymi sú podľa slov polície väčšinou mladí muži, hoci o život prišla aj jedna žena.

 

V svetoznámom letovisku Acapulco, v tom istom mexickom štáte Guerrero, sa odohral i ďalší útok - neznámi útočníci spustili v nedeľu 8. novembra streľbu počas amatérskeho futbalového zápasu na okraji mesta a zabili troch ľudí. Jedna osoba utrpela vážne zranenia. Motív útoku zatiaľ vyšetrujú. Nábojnice nájdené na mieste činu naznačujú, že pri násilí boli použité útočné pušky. Mŕtvi a ranení patrili k divákom zápasu.

Oba útoky podľa náznakov spolu nesúvisia, dodala agentúra AP.

 

Acapulco, a obzvlášť štvrte vzdialené od pláží, je v posledných rokoch dejiskom neustáleho zabíjania sa medzi príslušníkmi drogových gangov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies